ELVIS BARUKCIC Afp
RAZOČARANI KAPETAN

Edin Džeko se oglasio nakon teškog debakla u Zenici: ‘Ne možemo više ovako, dobro smo i prošli‘

‘Protiv ovakvih ekipa nije dobro igrati otvoreno, jednostavno im nismo dorasli‘
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2023. 06:56

Nogometaši Portugala u ponedjeljak su u Zenici u potpunosti nadigrali i teško porazili Bosnu i Hercegovinu s 5:0 i tako stigli do osme pobjede iz osam utakmica u skupini J.

Gosti su sav posao obavili već u prvih 45 minuta tijekom kojih su postigli svih pet golova. Prva dva potpisao je Cristiano Ronaldo (5.-11m, 20.), a mreže su zatresli i Bruno Fernandes (25.), Joao Cancelo (32.) te Joao Felix (41.).

Bosna i Hercegovina ostala je tako bez izravnog plasmana na Europsko prvenstvo 2024. godine, a ostaje joj još mogućnost borbe da isto izbori kroz playoff.

Nakon susreta izjavu za BHT1 dao je kapetan BiH Edin Džeko.

- Došli smo u takvu situaciju da nam je večeras protiv protivnika kao što je Portugal trebala pobjeda. Utakmica protiv Lihtenštajna nas je zavarala. Kad primiš gol u trećoj minuti noge se same počnu tresti. Prelagano smo primali golove zbog individualnih grešaka. Ne možemo više ovako. Kako je počelo, na kraju je dobro i prošlo. Ova utakmica izborniku može pomoći da u budućnosti vidi što i kako. Protiv ovakvih ekipa nije dobro igrati otvoreno, jednostavno im nismo dorasli - razočarano će Džeko čije izjave prenosi Klix.ba.

- Nije nikad lako kad se izgubi. Jedini put koji nam je ostao je preko playoffa. U ostale dvije utakmice nam je ostalo vidjeti na koga se može računati. Valjda ćemo u tom playoffu biti svi kompletni i probat ćemo se plasirati na Euro - zaključio je.

Bosni i Hercegovini do kraja nadmetanja po skupinama ostaju još dvije utakmice. Gostovanje u Luksemburgu 16. studenog, a onda tri dana kasnije Džeko i društvo dočekuju Slovačku.

Standings provided by Sofascore
Linker
27. travanj 2024 08:19