ROBERT ATANASOVSKI Afp
JAKI GORDI ALBION

Englezi pomeli skupinu, izbornik Gareth Southgate najavio: ‘Neće biti opuštanja, želimo dobiti baš sve‘

‘Nizanjem pobjeda i hvatanjem prvog mjesta na ljestvici ujedno možemo sagraditi još jači pobjednički mentalitet‘
Piše: HinaObjavljeno: 20. studeni 2023. 12:52

Jedan od ciljeva ove reprezentacije je prvo mjesto na ljestvici Svjetske nogometne organizacije, izjavio je Gareth Southgate, izbornik engleske nogometne reprezentacije koja se već plasirala na EURO 2024. godine u Njemačkoj.

U svojoj skupini C Engleska prije posljednjeg susreta u Skopju kod Sjeverne Makedonije ima šest pobjeda i jedan remi. Ujedno je Engleska osigurala prvo mjesto na ljestvici, ali u europskim kvalifikacijama postoje dvije momčadi s boljim postotkom uspješnosti od Engleza.

Portugal je kvalifikacije završio s deset pobjeda iz deset utakmica, a savršenih sedam pobjeda u sedam nastupa ima i Francuska pred kojom je još jedan dvoboj.

„Ako želiš biti najbolji na svijetu na ljestvici, a mi to želimo, onda nema mjesta opuštanju. Iako smo osigurali prvo mjesto maksimalno ćemo odraditi i gostovanje kod Sjeverne Makedonije. Nama je cilj da baš u svakom susretu, u svakom natjecanju, budemo što je moguće bolji. I da isključivo nižemo pobjede“, izjavio je engleski izbornik čija je momčad trenutačno četvrta na ljestvici FIFA-e.

Ispred Engleske su Argentina, Francuska i Brazil, s tim da bi na prvoj sljedećoj objavi, krajem studenoga, Engleska mogla preskočiti Brazil i doći na treće mjesto.

„Nizanjem pobjeda i hvatanjem prvog mjesta na ljestvici ujedno možemo sagraditi još jači pobjednički mentalitet. Jedno ide s drugim, želim stvoriti skupinu igrača koja baš uvijek ide do kraja“, dodao je Southgate.

Linker
10. travanj 2024 19:34