Saka je jedan od krilnih igrača koji je bio junak svoje momčadi

 ADRIAN DENNIS Afp
EUROCAST

‘Euro je pokazao da više nema potrebe za desetkama, a u Osijeku se vidjelo koliko je on sjajan trener‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su nam bili Marko Lozo i Robert Šola
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 07. srpanj 2024. 13:36

Samo su četiri momčadi ostale na Europskom prvenstvu u nogometu. Španjolskoj i Francuskoj jučer su se priključile Engleska i Nizozemska. O subotnjim četvrtfinalnim utakmicama pričali smo u novom izdanju Eurocasta.

- Engleska se provukla, a Švicarska me je oduševila taktički, posebno u prvom poluvremenu. Možda nije bila utakmica atraktivna za gledatelje, ali vidjeli smo dosta taktičkih stvari. Da je Švicarska ostala na razini presinga kojeg smo vidjeli u dosadašnjem dijelu Eura mislim da ne bi primili zgoditak za 1:1. No Švicarska me oduševila na ovom prvenstvu, rekao bih da su najbliži onome što su igrali Bayer i Bologna ove sezone što nije čudno jer imaju nekoliko igrača koji igraju u tim klubovima. Što se Engleza tiče, oni igraju prespor nogomet, igraju jako loše što je nevjerojatno s obzirom na igrače koje imaju u rosteru. Da sinoć nije bilo Sake uopće ne bi uopće došli do prilike da postignu gol - rekao je nogometni trener Marko Lozo.

Neki analitičari su rekli da je Engleska jučer odigrala možda i najslabiju utakmicu na Euru. Glavni urednik Sportskih novosti Robert Šola ne misli tako.

- Nakon onih 15-20 minuta utakmice protiv Srbije, Engleska je u ostalim utakmicama bila toliko loša da ni ovo sinoć nije bilo toliko loše. Iznenadili su me kod penala koje su svi izveli sjajno, a mislim da su na pripremama radili dosta na jedanaestercima jer vidimo da Kane ne puca penale. Nekako bi bilo normalno ne da on puca, nego da prvi puca.

Prije nego smo prešli na drugu jučerašnju utakmicu, Lozo je istaknuo što je po njemu najveći trend na ovom natjecanju.

- Ovaj Euro je pokazao da više nema potrebe za ‘desetkama‘, trebaju ti individualci na krilnim pozicijama.

Što se susreta između Nizozemske i Turske tiče, Šola ga je ovako doživio:

To je bila daleko najbolja četvrtfinalna utakmica za gledanje. Nizozemska raste kako se turnir približava kraju, oduševljavaju me s koliko igrača i kojom brzinom stalno nadiru iz drugog plana. Jednostavno idu i onda dođu do toga da zabiju dva gola. Turska može biti preponosna na ovo što je odigrala, a svakako mora biti i tužna što nisu uspjeli zabiti gol u onih zadnjih 10-ak minuta kad su imali nekoliko šansi koje su morali zabiti.

Lozo je naglasio da je uspon Turske počeo na utakmici protiv ‘Vatrenih‘ u Osijeku:

- U Osijeku se vidjelo koliko je Montella dobar trener. To mu je bila jedna od prvih utakmica na klupi Turske i odmah se vidjelo koliko je njemu taktika jako bitna. Turska ima odlično izbalansiranu momčad, jako brzu prema naprijed, a dosta su mladi i imaju budućnost. Samo su vratar i sreća odveli Nizozemce naprijed.

Detaljniju analizu subotnjih četvrtfinalnih utakmica te najave polufinalnih utakmica Eura pogledajte u cijelom Eurocastu:

Linker
01. rujan 2024 02:59