EIBNER-PRESSEFOTO/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Eibner-pressefoto/Alamy/Alamy/Profimedia
EUROCAST

VIDEO: ‘Olić je trebao imati bolji i kvalitetniji put, ali nije pao s neba kao jedan drugi izbornik‘

U novom izdanju Eurocasta u gostima su bili Branko Karačić i Davorin Olivari.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. srpanj 2024. 15:20

Hrvatska U21 reprezentacija dobila je novog izbornika. Mlade nogometaše preuzeo je Ivica Olić koji tako odlazi iz stožera Zlatka Dalića te nasljeđuje Dragana Skočića. Njegov izbor je u današnjem Eurocastu komentirao trener Branko Karačić.

- Mlad, ambiciozan trener koji ima ogromno igračko iskustvo. Njegov početak njemu nije donio ono što je na početku želio u moskovskom CSKA, ali izvanredna je stvar što ga je HNS priključio u stručni stožer A reprezentacije. Vidio je kako to izgleda i mislim da je on veliki potencijal, a sigurno ima što pokazati s velikim iskustvom - rekao je Karačić.

Naš iskusni strateg je komentirao i put kojim je Olić iz seniorskog stožera došao do mlade reprezentacije.

- Po mom mišljenju bi bio bolji i kvalitetniji put da je krenuo od mlade reprezentacije, da se usavršava i kasnije da bude pozvan u A reprezentaciju. Međutim, činjenica da je bio u Dalićevom stožeru mu je donijelo neophodno iskustvo koje će mu koristiti u mladoj reprezentaciji i danas-sutra kada se vrati u stožer A reprezentaciji, a možda i kao izbornik seniora.

Priču oko Olića komentirao je i novinar Sportskih novosti Davorin Olivari.

- U HNS-u se očigledno drže jedne grupacije ljudi koja je napravila velike uspjehe u reprezentativnom okruženju. On nije izabran slučajno za razliku od njegovog prethodnika Dragana Skočića koji je na neki način pao s neba i potpuno iznenađujuće se pojavio u mladoj reprezentaciji što se na kraju nije pokazalo uspješnim. Bolje je da dolazi čovjek iz sustava koji sve to poznaje. Olić je odličan izbor i mislim da će napraviti prave rezultate s mladom selekcijom, da će nas odvesti na Europsko prvenstvo u Slovačkoj.

Kada se priča o mladoj selekciji, uvijek se spominje pitanje je li važniji rezultat ili razvoj mladih igrača. Evo što misli Karačić:

- Bitniji je razvoj igrača nego rezultat. Dobra je stvar za mladu reprezentaciju činjenica da je Olić bio u Dalićevom stožeru. To je selekcija koja je najbliža A reprezentacije i među dva izbornika mora biti korelacije tako da Olić, na neki način, privikava igrače na ono što ih čeka u seniorskoj momčadi. Mislim da bi trebali igrati istim sustavom.

Olivari je na to dodao:

- Slažem se da je najvažniji razvoj igrača, ali kada se dođe na neki veliki turnir, onda je važan i rezultat. Možeš ti razviti ne znam koliko igrača, ali ako budeš zadnji u skupini na nekom prvenstvu bez postignutog gola možeš biti siguran da ćeš dobiti otkaz.

Naravno da smo u Eurocastu pričali i o svemu onome što se događalo u posljednjim utakmicama osmine finala Europskog prvenstva te najavili četvrtfinalne oglede. Pogledajte cijeli Eurocast i saznajte što naši gosti misle o svemu:

Linker
03. srpanj 2024 15:20