Joško Gvardiol

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia
NAJAVA ‘EGZOTIČNOG‘ TURNIRA

Gvardiol: ‘Neka Dinamo bude prvak!‘; Pašalić: ‘Nadam se da titula stiže u Split, ali Rijeka jako dobro stoji‘

Hrvatski reprezentativci održali su konferenciju za medije na Maksimiru
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. ožujak 2024. 17:59

U maksimirskoj press loži na konferenciji za novinare pojavili su se Joško Gvardiol, igrač Manchester Cityja i Mario Pašalić, nogometaš Atalante.

- Drago nam je da smo se okupili, uvijek je lijepo vidjeti svoje suigrače iz reprezentacije. Ovoga puta jednoj opuštenijoj varijanti. Nadam se da će biti vremena i za rad i za šalu, za team building, a također i za pripremu onoga što je najvažnije, onoga što slijedi u lipnju - kazao je za uvod Gvardiol.

Kad je već Joško startao s pričom o team bulidingu, dečki su dobili pitanje što im utakmice koje slijede u Egiptu znače kao priprema za Europsko prvenstvo.

- Znače nam... Istina, to možda i jest malo opuštenija varijanta, ali kad nosiš dres reprezentacije, odgovornost je uvijek prisutna. Prema cijeloj državi jer svi prate i svi gledaju. Objema utakmicama pristupit ćemo ozbiljno, naravno i pokušati doći do pozitivnog rezultata. Kako bi u što boljoj atmosferi dočekali Europsko prvenstvo - kazao je Pašalić.

Gvardiol je nastavi na istu temu...

- Ne želimo kvariti naš ugled. Moramo biti maksimalno ozbiljni na obje utakmice. Najvažnije je da u tim utakmicama pružimo priliku izborniku da vidi sve, da se nametnu igrači koji manje igraju, da se možda ubace u prvi plan na Euru.

Kako su obojica zadovoljni s svojom klupskom sezonom? I Manchester City i Atalanta igraju na mnogim frontovima i u svima su ‘u igri‘. Hoće li recimo Građani uzeti sve što mogu, o tome se mnogo govori i piše?

- Pa, i mi smo u igri za sve..... sA smiješkom je kazao Pašalić pa nastavio.

- Moram biti iskren, prvi dio sezone nije bio zadovoljavajući. Osobno nisam bio zadovoljan situacijom. Međutim, nakon zadnjeg okupljanja sam dobio punu veću minutažu i mnogo više prilika. Doduše, malo mi je i promijenjena pozicija na terenu, igram jednog od dva zadnja vezna. Osjećam se ugodno, osjećam se dobro. Igram standardno, rezultati su nam dobri, u igri smo za Europsku ligu, talijanski kup u prvenstvu se borimo za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, trenutačno mogu stvarno zadovoljan situacijom.

Joško Gvardiol pak veli...

- Što se mene tiče, zadovoljan sam. Svi znamo kakva je liga Premiership. Dobivao sam puno pitanje vezano za adaptaciju, na kraju krajeva sam shvatio da nije tako lagano prilagoditi se takvoj ligi. Naravno, ne igram na poziciji koju bih volio igrati. Ali eto dajem svoj maksimum. Bližimo se kraju sezone, čeka nas puno velikih utakmica. Kako bi rekao naš trener Guardiola, svaka naša utakmica je finale. Pa ćemo vidjeti jesmo li ili nismo.

Pitali smo Joška razgovara li Guardiola posebno s njim, ima li privatnih razgovora ili se sve svodi na priče s momčadi?

- Više su razgovori vezani za momčad. Iako trener voli izdvojiti neko vrijeme za individualne razgovore. Što se tiče mojih igara na ovoj poziciji koju igram, to mi je više-manje poznato, jer sam to slično igrao i u Dinamu. Meni je najbitnije naučiti kao momčad diše, kako sve to funkcionira na terenu.

Mario Pašalić je bivši igrač Hajduka, Joško Gvardiol Dinama. Kako predviđaju rasplet ovosezonskog uzbudljivog prvenstva, hoće li odlučne utakmice za cijelu sezonu biti one dvije koje se nakon stanke zbog nastupa reprezentacije igraju na Poljudu, veliki derbiji Hajduka i Dinama?

- Puno toga će odlučiti ti derbiji Hajduka i Dinama koji dolazi nakon ove reprezentativne stanke. Kao hajdukovac nadam se da će ta titula napokon doći u Split. Ali vidimo da Hajduk i Dinamo nisu u nekakvom naletu, a Rijeka stoji dobro. Malotko je na startu očekivao da će Rijeka biti tako ozbiljan kandidat za titulu. Međutim tu su, ravnopravni u trci za naslovom. Bit će borbe, bit će napeto do kraja - zaključio je Mario Pašalić

Joško Gvardiol na isto pitanje je odgovorio ovako.

- Čeka nas veliko finale sezone Hajduk - Dinamo. Sigurno će biti napeto, a ja kao dinamovac se nadam i želim da Dinamo osvoji naslov prvaka. No sezona još nije skroz pri kraju, ima još vremena. Idemo u tome uživati i veseliti se - zaključio je Gvardiol.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. ožujak 2024 19:39