DARREN STAPLES/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Darren Staples/imago Sportfotodienst/profimedia
PORAZ KOJI JE ODJEKNUO

‘Hrvatska i Luka Modrić su u nevolji, oglašen je crveni alarm. Wales je pobijedio Vatrene protiv svih izgleda‘

‘Nema drame za brončane s posljednjeg SP-a, ali više ne ovise sami o sebi‘
Piše: SNObjavljeno: 16. listopad 2023. 06:34

Velšani slave veliku 2:1 pobjedu nad Hrvatskom u kvalifikacijama za Euro 2024. godine nakon koje Vatreni više ne ovise sami o sebi za plasman na veliko natjecanje.

Novi poraz Vatrenih nakon onog u Osijeku od Turske (0:1) glasno je odjeknuo u britanskim medijima koji, dakako, sipaju hvalospjeve za Velšane.

‘Uz urlike razularene publike na Cardiff Cityju, Wales je potpuno nadigrao polufinaliste Svjetskog prvenstva, dok je Harry Wilson postigao dva izvrsna pogotka u drugom poluvremenu u 50. nastupu iz snova za svoju zemlju", navodi BBC.

"Istina je da su Hrvati danas bili favoriti, mislim sam da će ova iskusna momčad doći ovdje i odigrati puno bolje, ali Wales ih je zaustavio‘, izjavila je bivša velška nogometašica Kath Morgan na BBC radiju.

‘Jedna od najvećih pobjeda u povijesti Walesa, i to protiv svih izgleda‘, navodi Guardian, dok Sky Sports piše o ‘jednoj od najupečatljivijih predstava na Cardiff City stadionu‘.

‘Hrvatska pala kod Walesa, Modrić zakomplicirao svoj peti nastup na Euru‘, naslov je koji je osvanuo na španjolskoj Marci.

‘Hrvatska reprezentacija i Luka Modrić su u nevolji. Od vodeće momčadi u skupini D nakon dvaju poraza od Turske i Walesa pali su na treće mjesto i izjednačeni su s momčadi koja ima bolji omjer od njih. Nema drame za brončane s posljednjeg SP-a, ali više ne ovise sami o sebi. U dobi od 38 godina Luka Modrić je u potrazi za svojim petim nastupom na europskim prvenstvima. Želi Njemačku 2024. dodati kolekciji koja uključuje Austriju i Švicarsku 2008., Ukrajinu i Poljsku 2012., Francusku 2016. i onaj 2020. godine koji je organiziran od strane više domaćina. Ali veznjak Reala morat će čekati do samog kraja kvalifikacija da bi znao hoće li izboriti Euro. U Cardiffu je Modrić odigrao svih 90 minuta, bio je pokretač momčadi, pokušao je sve, ali nije mogao protiv Walesa u uzletu‘, piše Marca.

‘Crveni alarm za Luku Modrića‘, naslov je kojim je As popratio iznenađujući poraz Hrvatske. U tekstu se dodaje kako Modrić i Hrvatska ipak imaju dobre šanse za plasman na Euru, čak ako ne i izravno kao jedna od dvije prvoplasirane momčadi skupine onda kroz playoff zbog uspjeha koji su ranije postigli u Ligi nacija.

Španjolski Mundo također je popratio poraz Hrvatske i to riječima da su ‘Vatreni s Modrićem u sastavu jako zakomplicirali plasman na Euro‘.

Linker
19. svibanj 2024 22:01