ANTE CIZMIC Cropix
GOST KOMENTATOR

‘Hrvatska je bila uvjerljiva, brza i agresivna, a Dalića će jedna stvar dodatno zadovoljiti‘

‘Nismo maknuli nogu s gasa u drugom poluvremenu bez obzira na visoku prednost iz prvog dijela‘
Piše: SNObjavljeno: 09. rujan 2023. 10:28

Kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo između Hrvatske i Latvije analizirao je stručni komentator SN, Željko Kopić.

Hrvatska je pred punom Rujevicom odigrala sjajnih, uvjerljivih 90 minuta i potpuno zasluženo, visokim rezultatom došla do pobjede 5:0. Izbornik Zlatko Dalić svakako može biti jako zadovoljan s prikazanom igrom, angažmanom i doprinosom svih igrača koji su nastupili.

Utakmicu smo otvorili furiozno, izrazito napadački orijentirani, s izvrsnim gardom. Takvim ulaskom u utakmicu smo potpuno zasluženo došli do dva brza pogotka Petkovića i Ivanušeca. I nakon pogodaka nastavili smo s jako dobrom, tečnom, napadačkom igrom. Odlično smo se pozicionirali u središnjim koridorima gdje smo driblinzima i kratkim proigravanjima radili višak igrača, dok smo bočne prostore primarno koristili za dolazak prema naprijed Sose i Juranovića.

Ponovno su Brozović i Modrić kontrolirali stabilnost posjeda lopte i usmjeravali napadačke akcije, dok se Ivanušec pridodavao napadačkom trojcu Perišić-Petković-Kramarić. Za takvu igru, s puno promjena mjesta, vrlo visokim postotkom točnih dodavanja i dolazaka velikog broja igrača u samu završnicu gosti iz Latvije nisu imali odgovor. Stvorili smo u prvom poluvremenu nekoliko jako dobrih prilika, a potpunu kontrolu događaja na travnjaku okrunili smo novim pogotkom Petkovića nakon izvrsne akcije i asistencije Perišića.

image

Željko Kopić

PAUN PAUNOVIC Cropix

Odlično funkcioniranje momčadi bilo je vidljivo i u trenucima kada bi izgubili posjed lopte, reakcije su nam bile vrlo brze, agresivnim pritiskom na zonu lopte vrlo brzo smo vraćali loptu u svoj posjed tako da gostima iz Latvije praktično nismo ostavljali prostor za ofenzivnu organizaciju. Latvijci su očekivano, velikim dijelom utakmice boravili u dubokoj defenzivnoj zoni, u duplom bloku postavljenom ispred svog gola. Gosti su ipak uspjeli doći do dvije kvalitetne situacije pred našim golom, ali je Dominik Livaković ponovno pokazao svoju visoku klasu i izašao kao pobjednik u situacijama 1 na 1 s protivničkim napadačima.

Ono što je potrebno naglasiti je kako nismo maknuli nogu s gasa u drugom poluvremenu bez obzira na visoku prednost iz prvog dijela. I u drugih 45 minuta bili smo vrlo koncentrirani, kreativni, dominantni što je rezultiralo s još nekoliko izvrsnih prilika i golova Kramarića i Pašalića za konačnih, zasluženih pet pogodaka u protivničkoj mreži. Svi igrači koji su istrčali na Rujevicu dali svoj puni doprinos igri i rezultatu, te zajedno s izbornikom i stožerom zaslužuju sve čestitke za prikazanu igru.

Ono što će svakako dodatno zadovoljiti izbornika je reakcija igrača koji su ušli s klupe, i koji su svoje minute na terenu jako dobro iskoristili. Na taj način smo neke igrače odmorili, zadržali smo svježinu, ali i širinu kadra pred gostovanje u Armeniji koja nas očekuje već u ponedjeljak. Utakmicu dočekujemo u izvrsnoj atmosferi, s velikim brojem raspoloženih igrača i zasigurno je kako smo i u toj utakmici veliki favoriti.

Linker
01. svibanj 2024 12:54