Slavlje Vatrenih nakon plasmana na Euro

 GORAN MEHKEK/Cropix
OD PEHISTA DO JUNAKA

Hrvatska je osim Budimira imala još jednog heroja. Bio je uzdrman, a sad je pokazao koliko nam znači

Hrvatska je pobjedu protiv Armenije zaslužila zbog tri glavna razloga
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. studeni 2023. 12:24

Tri faktora pomogla su Hrvatskoj da na Maksimiru pobijedi Armeniju i plasira se na 13. veliko natjecanje od osamostaljenja. Bili su to pristup Dalićevih igrača, borbenost povratnika Ante Budimira te staloženost i fantastična obrana Dominika Livakovića.


Vatreni pristup

Bila je to teška utakmica jer je stršio imperativ rezultata. Armenija je sve samo ne bezazlen suparnik. Vatreni su pobjedu zaslužili jer su u pristupu bili maksimalni, u fazi napetosti kada je bunker gostiju odolijevao prevladalo je strpljenje. Zato ih je lopta nagradila i gol Budimira olakšao je nastavak.

Budimirovi revanši

Vrijedan igrač, pošten, borben, momčadskog duha, ali i ovisan u učinku od doprinosa suigrača. U Osasuni se sjajno snalazi, u reprezentaciji mu je teže. Bio je otpisan nakon Katara, ali slijed događanja vratio ga je u reprezentaciju. I pravda je nogometa za tog momka što je postigao jako važan pogodak u odlučnoj utakmici.

Livakovićeva ruka

U listopadu je imao peha, nespretnosti, pad koncentracije i svjestan svega toga bio je uzdrmanog samopouzdanja. No, Livaković je u utorak pokazao koliko znači reprezentaciji kad je stani pani. Fantastična obrana zicer šanse gostiju kod rezultata 0:0 je spriječila da Hrvatska uđe u minus i veliku nervozu.

Linker
26. travanj 2024 06:48