Domagoj Antolić

 - Afp
POGREŠNA PERCEPCIJA

Bivši kapetan Dinama odbacuje sve sumnje o Vatrenom: ‘Imam informacije o njemu. Znate li koliko pretrči?‘

‘Shvatite, ne pričamo više o Saudijskoj Arabiji od prije tri ili četiri godine...‘, kaže Antolić
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. lipanj 2024. 07:08

Domagoj Antolić (33), bivši igrač Dinama, Lokomotive i varšavske Legije, igra u Saudijskoj Arabiji, u klubu Damac.

- Krajem lipnja mi istječe ugovor, vidjet ću što dalje - kaže nam Antolić za početak.

Idealan je sugovornik kad se radi o percepciji saudijske lige, a samim time i kad pričamo o bitnom igraču Vatrenih, Marcelu Brozoviću. Može li naš Broz biti na razini koju je imao dok je igrao i Serie A?

- S tjelesnog aspekta neće biti nikakvog problema jer imam dobre informacije o Brozoviću. On na svakoj utakmici pretrči 12 ili 12,5 kilometara. Ti podaci govore da nema uopće nikakve zabrinutosti kad se radi o tome. Ritam i tempo njegovog trčanja se nije smanjio u odnosu na Serie A. Ne, s te strane nema baš nikakvih briga. Brozović odradi ono što je radio u Europi - kaže nam Antolić.

A kakva je kvaliteta saudijske lige? Može li se, recimo, usporediti s HNL-om, iz kojeg dolaze mnogi igrači u Dalićevom rosteru?

- Teško je uspoređivati. Ne pada mi napamet podcjenjivati igrače iz HNL-a, ali ja ovdje igram protiv velikih nogometnih imena, mnogih igrača koji su igrali u vrhunskim europskim klubovima. Podražaj je dovoljno dobar da mogu kazati da će Brozović biti spreman za Europsko prvenstvo. Saudijska liga je dobra, o tome se uopće ne treba raspravljati, svaku utakmicu igrate protiv igrača koji su došli iz Europe, iz jakih klubova. Ono što svi moraju shvatiti, ne pričamo više o Saudijskoj Arabiji od prije tri ili četiri godine.

Neusporedivo s HNL-om

Dobro, kako se tamo trenira? Neki treneri koji rade ili su radili u Saudijskoj Arabiji kažu da se trenira kasno navečer i to ne pretjerano jer tko će u to doba nagaziti igrače kad znate da se tijekom dana na otvorenom gotovo ništa ne radi zbog vrućina?

- Tako se trenira većinom za Ramazana. Oni tijekom dana ne jedu dok ne zađe sunce. No, ovdje su većinom treneri stranci. Oni pokušavaju provesti svoje metode treninga. Uz strane trenera, sve je više stranih igrača, liga je sve ozbilnija. Sve je zaista podignuto na jednu veću razinu. Možemo kazati da su treninzi podignuti na europsku razinu.

Ali ipak, zar ritam nije slabiji nego u Europi?

- U redu, teško je uspoređivati Serie A s ligom u Saudijskoj Arabiji. Naravno da to nije ta razina, ali isto tako ne možemo usporediti HNL s ovom našom ligom ovdje.

Ipak, za kraj će Antolić kazati ovo...

- Brozović je igrao u momčadi koja je jako dominirala. Oni su imali dosta loptu u nogama, stvarali su puno prilika. E, sad će se morati Broz prebaciti na drugu vrstu igre. Mi, recimo, prvu utakmicu igramo protiv Španjolske, za pretpostaviti jest da će Furija imati veći posjed lopte, da će vjerojatno Španjolci dominirati. To bi možda mogao biti određeni problem. Ali, ponavljam, a mislim da je to bitno, Brozović neće imati baš nikakvih tjelesnih problema i moći će pratiti ritam utakmica na Euru.

Linker
08. rujan 2024 01:38