Jose Mourinho

 ODD ANDERSEN Afp
SVE JE BILO JASNO

Mourinho progovorio o utakmici koja je zavarala cijelu Hrvatsku: ‘To nije mirisalo na dobro...‘

‘Ovo je mlada momčad, osim dvojice veterana, momčad koja ima godine pred sobom. SP je pred vratima‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. srpanj 2024. 10:13

Novi trener Fenerbahčea Jose Mourinho komentirao je ispadanje portugalske reprezentacije s Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon što je u četvrtfinalu na jedanaesterce prošla Francuska.

Priznao je kako je već poraz od Hrvatske u prijateljskoj utakmici (1:2) upalio alarme.

- Portugal nije bio fantastičan, unatoč tome što je stigao do četvrtfinala. Očekivali smo više. Bio sam na utakmici Portugala i Hrvatske i to nije mirisalo na dobro. Nisam dobio dobar osjećaj – rekao je Mourinho.

Slavni portugalski trener smatra da je reprezentacija napredovala tijekom turnira, ali nije bila uvjerljiva.

- Potom je došao trenutak istine, i Portugal nije bio među najboljima. Ali ovo je mlada momčad, osim dvojice veterana, momčad koja ima godine pred sobom. Svjetsko prvenstvo je pred vratima – izjavio je Mourinho za Sport TV.

Dodao je kako uvijek postoji frustracija kad osjećaš da si mogao bolje.

- Potencijal ove reprezentacije bio je izuzetno visok. Nisam puno promašio kad sam rekao da su Portugal, Francuska i Engleska favoriti, dvije od te tri reprezentacije su u polufinalu. Španjolska je za mene najveće iznenađenje, zbog načina kako je momčad evoluirala, to je praktički nova ekipa. Trenutačno oni igraju najbolje, i igrali su najbolje tijekom turnira.

S obzirom na to da je preuzeo Fenerbahče, pratio je i nastupe turske reprezentacije.

- Gledao sam Tursku s razlogom i iz profesionalne perspektive. Svaki put kad je Turska pobijedila to je za mene bio problem, a svaki put kad je Portugal pobijedio bio sam radostan – zaključio je Mourinho.

Linker
24. kolovoz 2024 11:59