Slavlje rumunjskih igrača

 JAVIER SORIANO Afp
MOGLO BI BITI SENZACIJA

Ždrijeb Eura potpuno se otvorio, sad je još jasnije kakvu priliku je propustila Hrvatska

Sada su to već isprazne kalkulacije, u nokaut fazi svakako nema ‘lake‘ reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 26. lipanj 2024. 21:02

Nakon raspleta u skupini E Europskog prvenstva u Njemačkoj, ogranci nokaut faze polako dobivaju svoj potpuni oblik. Preostala se odigrati tek još skupina F, međutim već sad je jasno da će jedna strana ždrijeba biti poprilično zahtjevnija, odnosno druga puno lakša.

Naime, već sada gornju stranu ždrijeba čine Francuska, Belgija, Portugal, Španjolska, Danska i Belgija. Drugim riječima, tek jedna od ovih reprezentacija moći će se naći u finalu. Donja polovica izgleda znatno lakše, za sada su svoja mjesta tamo osigurali Austrijanci, Rumunjci, Englezi, Švicarci i Englezi, što sugerira da bi u završnici turnira moglo biti i senzacija.

Nakon odigravanja posljednjih utakmica trećeg kola saznat ćemo još gdje će se smjestiti Slovenci, Slovaci i Nizozemci te dvije od četiri reprezentacije - Turska, Češka, Gruzija i Mađarska - a te će momčadi zasigurno dati sve da bi se našli na prividno puno lakšoj desnoj strani.

Taj je luksuz, bez puno muke, mogla pak imati Hrvatska. Da Mattia Zaccagni nije zabio za Italiju u 98. minuti, izabranicima Zlatka Dalića otvarao bi se samo takav put do finala... Doduše, hipotetski gledano, ako bi pobijedili Švicarce u osmini finala, već na idućoj prepreci vjerojatno bi Vatrene dočekali Englezi, međutim gledajući drugu stranu njihova bi se putanja činila znatno jednostavnijom.

Naravno, sve su to sada već isprazne kalkulacije, u nokaut fazi europske smotre nema lake reprezentacije, a ‘što bi bilo kad bi bilo‘ priče mogu poslužiti samo kao nanošenje soli na ranu.

Linker
26. lipanj 2024 21:04