Savo Milošević

 ANTONIO BALIC Cropix
ŠOK NA BILINOM POLJU

Izbornik BiH utučen nakon poraza: ‘Ukrajina nije imala nijednu priliku do golova‘

‘Igrali smo protiv ozbiljne ekipe i mislim da smo ih skroz neutralizirali u tih 80 – 85 minuta‘, kaže Milošević
Piše: SNObjavljeno: 21. ožujak 2024. 23:34

Nogometna reprezentacija BiH doživjela je veliko razočarenje u dodatnim kvalifikacijama za nadolazeći Euro. U susretu koji su kontrolirali 85 minuta i bili nadomak velikoj pobjedi, u konačnici su poraženi s 1:2 od Ukrajine. Autogol Mikola Matvijenka u 56. minuti bacio je navijače na Bilinom polju u ekstazu, no golovi Jaremčuka i Dovbika jednako su ih tako spustili na zemlju i vratili u surovu realnost u kojoj se bosanski nogomet već godinama nalazi.

Ipak, Zmajevi su odigrali utakmicu na razini, čak iznad očekivanja, a to je nakon utakmice uvidio i izbornik Savo Milošević.

- 85 minuta je bilo dobro. U ovom trenutku nije realno ni očekivati više. Jako mi je teško i žao zbog momaka radi načina na koji smo primili dva gola. Na to što smo se rasuli na terenu utjecale su i povrede. Niti jednom od igrača ne mogu ništa zamjeriti ni na zalaganju ni na kvaliteti. Igrali smo protiv ozbiljne ekipe i mislim da smo ih skroz neutralizirali u tih 80 – 85 minuta, ali nije bilo dovoljno koncentracije da to završimo. Jedina odgovornost i krivica, ako postoji, su na meni i stručnom stožeru - rekao je Milošević pa dodao:

- Generalno mislim da smo uspjeli nešto što je jako teško protiv jakih ekipa. I slabije ekipe dođu u poziciju da vam naprave dvije šanse. Ukrajina praktički nije imali nijednu priliku do golova. To znači da su momci taktički savršeno uradili ono što smo ih tražili. U ovoj ekipi već ima dosta mladih igrača koji trebaju igrati u budućnosti. Kostur i baza tima sigurno postoje i on je jako kvalitetan. Bitno je da pored dobrih igrača imate igrače s karakterom. Oni su to danas pokazali. Nisu se ni u jednom trenutku uplašili - zaključio je 50-godišnji stručnjak na klupi BiH.

Linker
02. svibanj 2024 23:11