ANTONIO BALIC Cropix
NE BJEŽI OD ODGOVORNOSTI

Javio se ‘krivac‘ za blamažu Bosne i Hercegovine: ‘Bio sam svjestan rizika‘

Oglasio se i izbornik Portugala i poručio kako na njihovu igru iz prvog dijela nitko ne bi imao odgovor
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2023. 10:51

Izbornik Bosne i Hercegovine Savo Milošević označio je sebe kao krivca za težak poraz od Portugala u Zenici (0:5).

- Težak poraz, igra još gora. Odgovornost i krivica su na meni. Energetski i fizički nismo mogli u tri dana odigrati na visokom nivou i opet je to moja odgovornost jer je trebalo četiri pet novih igrača - reći će, prema pisanju Sportsport.ba, Milošević nakon utakmice.

No, to nije bio jedini razlog za debakl njegove reprezentacije...

- Drugi razlog je opet moja odluka da malo više stojimo u riziku jer je ostala neka šansa u grupi. Mi nemamo veznog igrača s defenzivnim karakteristikama, tako da su sve odluke bile moje i bio sam svjestan rizika. Vraćamo se na to da moramo naredne dvije utakmice gledati kao pripreme, ali ovakve utakmice kao večeras otvore dosta problema.

Milošević je na press konferenciji izjavio i kako je "jedina stvar koja mu se nije dopala - ulaz u igru".

- To ne može zadovoljiti nikakve standarde. Ne smije se dogoditi da padneš psihološki i to me zabrinjava. U prvom poluvremenu su momci jednostavno odustali, a ja sam im rekao da je ovo lekcija.

image

Savo Milošević

ANTONIO BALIC Cropix

Progovorio je Milošević i o mogućim promjenama na popisu reprezentacije.

- Ja preuzimam odgovornost iako nisam puno utjecao na ovaj popis. Moramo biti realni i reći da ovoj ekipi treba svježa krv. Ima još igrača koji igraju u dobrim klubovima. Imam još jednu dilemu nakon ove dvije utakmice, a to je sistem igre. S tri ili četiri iza? To ćemo analizirati i pronaći najbolje rješenje. U utakmicama koje nas čekaju protivnici neće biti na razini Portugala. Nema to veze igrate li s dva krila ili napadača, bitno je koliko igrača može završiti napad. Ako možemo doći u završnicu sa pet igrača, onda će biti bolje - zaključio je.

Roberto Martinez u svojoj analizi utakmice stao je u obranu suparničke momčadi.

- Bosna i Hercegovina nije ništa kriva večeras. Jednostavno, koja god da je reprezentacija bila pred nama, mislim da bi uvjerljivo pobijedili jer smo od starta igrali impresivno. Naša igra iz prvog poluvremena je vrhunska i niti jedna momčad ne bi na to imala odgovora - izjava je portugalskog izbornika koju prenosi Sportsport.ba.

image

Roberto Martinez

ANTONIO BALIC Cropix

Linker
03. svibanj 2024 03:51