Mikel Oyarzabal

 INA FASSBENDER Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Bio je u drugom planu, a onda zabio posljednji gol na Euru i donio Španjolcima puni plijen

Mikel Oyarzabal zabio je Englezima četiri minute prije kraja utakmice
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 15. srpanj 2024. 11:30

Španjolski joker s klupe za pričuve Mikel Oyarzabal osigurao je svojoj reprezentaciji pobjedu 2:1 protiv Engleske u sinoćnjem finalu Europskog prvenstva u Njemačkoj i mjesto na tronu Europe.

Posljednji gol turnira u Njemačkoj zabio je četiri minute prije kraja utakmice, odnosno dvadesetak minuta nakon ulaska na travnjak Olimpijskog stadiona u Berlinu umjesto Morate. Samim time upisao je 12. gol na svoj napadački konto za reprezentaciju, ali i sedmu pobjedu novog prvaka u isto toliko susreta Europskog prvenstva i rekordnu četvrtu krunu Furije.

Marc Cucurella je ubacio u kazneni prostor Engleske, a Oyarzabal je milimetarski izbjegao nedozvoljenu poziciju i klizećim startom usmjerio loptu iza leđa Jordana Pickforda, nakon čega za Engleze više nije bilo povratka.

Barcelonina mlada zvijezda Lamine Yamal asistirao je Nicu Williamsu za vodstvo Španjolske prije nego što je Engleska, koja je zaostajala u četvrtoj uzastopnoj utakmici na turniru, izjednačila preko Colea Palmera. Oyarzabal ih je, međutim, uskratio za njihov prvi veliki trofej nakon 58 godina, te im nanio drugi uzastopni poraz u finalima EP-a.

Iako je odigrao manje od pola sata finalnog dvoboja, ofenzivac Real Sociedada svoj posao obavio je kada je lopta pronašla put do mreže. Unatoč tome što na ovom turniru nije imao preveliku ulogu, postavljanjem konačnog rezultata napravio je dovoljno da donese novi trofej Španjolskoj. Ovo mu je ujedno i prvi pogodak na turniru, te je donio "puni plijen" momčadi Luisa de la Fuentea.

Linker
31. kolovoz 2024 15:42