Dani Olmo

 KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Bivši dinamovac ušao na teren zbog ozljede, a onda slomio njemačka srca

Dani Olmo zaslužio je epitet igrača dana nakon prva dva četvrtfinalna okršaja na Euru
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 06. srpanj 2024. 00:20

Španjolac Dani Olmo nije trebao dobiti toliku priliku toliko rano u njihovoj četvrtfinalnoj pobjedi protiv Njemačke, no ofenzivno krilo je zabilježilo gol i asistenciju da odvede Furiju u polufinale. Olmo, poznat po svojim napadačkim adutima i odgovornosti prema nazad, ušao je u igru nakon osam minuta, odnosno ozljede Pedrija i pružio je baš ono što se očekivalo od "jokera" s klupe.

Veznjak je najprije zabio desnicom za vodstvo Španjolske u 51. minuti, a zatim sjajno ubacio za Mikela Merina koji je u 119. minuti glavom pogodio za pobjednika, slomivši njemačka srca i osvojivši titulu "junaka dana" turnira u Njemačkoj.

Malo tko bi se kladio da će 26-godišnjak, koji je razvijao svoju karijeru u zagrebačkom Dinamu, biti igrač utakmice i "iskočiti" među iznimno talentiranim igračima u obje momčadi, koji su bili u centru pažnje uoči susreta.

Pogotovo ne nakon Olmove sezone u RB Leipzigu, prekidanu s ozljedama. Dobar početak sezone u Bundesligi, koji je započeo senzacionalnim hat-trickom u njemačkom Superkupu protiv Bayerna u kolovozu prošle godine, prekinut je u listopadu zbog ozljede ramena zbog koje je tjednima pauzirao.

Do te faze već je postigao osam golova u sedam utakmica u svim natjecanjima. Međutim, imao je sreće što nije zadobio prijelom koji bi mu u potpunosti pokvario sezonu i čak doveo u pitanje njegovo sudjelovanje na Euru.

Olmo inače igra na lijevoj strani, ali kao iznimno svestran vezni podjednako je koristan kao "lažna devetka". Jučer su njegove vještine i trikovi bili potrebni cijeli susret, a potpuno je promijenio tijek susreta koji je odabrao prvog polufinalista elitnog kontinentalnog turnira.

Linker
16. listopad 2024 08:34