Merih Demiral

 RONNY HARTMANN Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

On je bio apsolutni protagonist Turaka, bio je jednako snažan u obrani kao i na drugoj strani

Postigao je dvostruki pogodak i u završnici utakmice prilikom pritiska Austrije neprestano stavljao svoje tijelo "na liniju"
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 02. srpanj 2024. 23:24

Pogoci Meriha Demirala u oba poluvremena osmine finala donijeli su Turskoj velikih 2:1 protiv Austrije na Euru 2024. i mjesto u četvrtfinalu. Dovoljan razlog da "ministar" turske defenzive zasluži epilog "junaka dana" kao vrhunski realizator.

Susret je počeo s nekoliko "histeričnih" minuta od početnog udarca, a Demiralov pogodak nakon što Austrijanci nisu očistili do kraja neku situaciju, pripisan je prvoj minuti, odnosno 58. sekundi. Drugi je najbrži gol ikada postignut na nekom Europskom prvenstvu i najbrži pogodak ikada postignut u nokaut utakmici velikog natjecanja Starog kontinenta.

Ustalila se utakmica u ravnomjernom ritmu s obje strane koje su dolazile u valovima, ali s malo toga što se pokazalo u smislu velikih prilika. Austrija je bila bolja od dvije strane na početku drugog poluvremena, ali "junak dana" je u 59. minuti našao prostor za disanje kod ubačaja Arde Gulera. Nedovoljno visoka obrana Austrije omogućila je da Demiral najviše skoči i odlično isporuči snažnim udarcem glavom za 2:0.

Pred utakmicu u utorak, bivši branič Juventusa i Atalante, a sada Al Ahlija, postigao je samo dva međunarodna gola u 47 nastupa.

Demiral je bio apsolutni protagonist za turski kadar. Postigao je dva pogotka i u završnici utakmice prilikom pritiska Austrije neprestano stavljao svoje tijelo "na liniju". Sa 12 čišćenja, tri blokade, tri presretanja dodavanja i dva "oporavka" posjeda, Demiral je bio jednako snažan u obrani, kao i na drugoj strani. U konačnici predstava braniča i igrača čije su "dionice" nedvojbeno porasle nakon ove izvedbe. Impresivna partija za 26-godišnjaka.

Linker
30. rujan 2024 08:26