Cody Gakpo

 JOHN MACDOUGALL Afp
HARVEY NORMAN JUNAK DANA

Uefa mu je ‘oduzela‘ gol, ali i dalje je kandidat za najboljeg igrača Eura

Premda nije bio strijelac, Cody Gakpo ponovno je sijao strah u suparničkoj obrani
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 06. srpanj 2024. 23:30

Cody Gakpo je nakon slavlja Nizozemske protiv Turske nedvojbeno "čuvao" najbolje od sebe za samu završnicu turnira u Njemačkoj. Nakon što je ranije pogotkom i asistencijom osigurao posljednjih osam za Oranje, riješio je pitanje prolaska svoje momčadi u polufinale, iako mu je na kraju pogodak "oduzet" i pripisan turskom braniču Müldüru.

Ranije na konferenciji za novinare, Gakpo je priznao da mu je njegova impresivna forma na kraju sezone s Liverpoolom dala savršen poticaj uoči Eura 2024.

- Ti trenuci su normalni za igrača, ne ide uvijek baš dobro i kako želite. Ponekad imate razdoblje kad stvari ne idu kako želite, ali imam sjajnu momčad u Liverpoolu, sjajne ljude koji su uvijek tu za mene i za sve kada imate te trenutke. Nastavili su vjerovati u meni, stalno mi je pomagao u svemu - rekao je 25-godišnjak.

Gakpo će se susresti sa svojim suigračima iz Liverpoola Trentom Alexander-Arnoldom i Joeom Gomezom u polufinalu Eura 2024. Nizozemska nije osvojila Euro od 1988., ali Gakpova briljantnost održava nadu u neočekivani trijumf.

Cody Gakpo se pomalo iznenađujuće svakako proslavio svojim impresivnim nastupima. Njegova kreativnost, vještina i vizija na terenu daju dinamičnu prednost njegovim suigračima, koji su motiv zadržali unatoč prvotnom zaostajanju u utakmici protiv Turske. Prema mnogima, osim nagrade "Junaka dana", predao je svoju kandidaturu za igrača turnira, naravno, ako Nizozemska ode "do kraja" u Njemačkoj. Ukupno su na njegovom kontu tri pogotka i asistencija.

Linker
28. kolovoz 2024 00:34