ANTE CIZMIC Cropix
NAKLON IZ SUSJEDSTVA

Kakav hvalospjev iz Srbije: ‘Nemojte pričati o sreći, Hrvatska je velikan i treba nam biti zvijezda vodilja!‘

‘Nekad se stječe dojam da bi nam više značilo ispadanje Hrvatske nego prolaz Srbije‘
Piše: SNObjavljeno: 19. studeni 2023. 09:39

Još samo dobar rezultat protiv Armenije i evo nas na Europskom prvenstvu! A možda nam ni to nije potrebno, ovisno o tomu kako će se Wales provesti protiv Turaka, no u svakom slučaju poželjno je da na Maksimiru pobjedom zaključimo malo zakompliciranu, ali sretnu priču.

Predstavu izabranika Zlatka Dalića pohvalili su i mediji iz susjedstva, a nešto opširniji osvrt stoji na srpskom Mozzart Sportu, koji naglašava da sve što su Vatreni napravili nije slučajnost.

"Hrvatska ne igra kvalifikacije, Hrvatska ih prolazi! I zato je velikan europskog nogometa", ključna je poruka iz samog naslova teksta, a autor upozorava da se uspjesi naše reprezentacije ne mogu pripisati fortuni.

"Opet su imali sreće, nemali broj navijača u Srbiji će ovako zaustiti nakon utakmica u skupini G za odlazak na Euro. Nekad se po komentarima i društvenim mrežama stječe dojam da bi ljudima ovdje više značilo ispadanje Hrvatske u kvalifikacijama, nego prolaz Srbije jer stalno tu nešto imaju sreće. Nema to veze sa srećom, Modrićem, Mamićem, Europskom unijom, Vatikanom, svjetskim zavjerama i iluminatima", stoji u tekstu.

No, stvari još nisu rješenje. Zlatko Dalić na Maksimiru traži potvrdu dobro odrađenog protiv neugodnog suparnika. Ni bod neće biti dovoljan ako Wales iznenadi Tursku i uzme sva tri. Međutim, autor spomenutog teksta mišljenja je da Hrvatska nema razloga za brigu.

"Na Maksimiru će imati zicer protiv Armenije za direktan plasman u Njemačku, koji će iskoristiti. Zašto? Zato što su velika reprezentacija i zato što nije u pitanju sreća, već kvaliteta i odnos prema kockastom dresu koji je postao najveći brend hrvatske države".

Završno, autor smatra da se srpska reprezentacija treba ugledati na hrvatsku.

"Hrvatska ne igra kvalifikacije, ona ih prolazi. To bi i nama trebala biti zvijezda vodilja jer manje je važno kako igramo kvalifikacije, važno je da ih prolazimo i imamo kontinuitet rezultata. Pa kad postanemo stalni sudionik velikih natjecanja, možda nekad nešto tamo i napravimo".

Linker
03. svibanj 2024 15:58