Vatreni na Rujevici

 DAMIR SKOMRLJ Cropix
REPORTAŽA IZ RIJEKE

Kako Vatreni provode vrijeme na pripremama? Jedni kartaju, drugi igraju ‘plejku‘, treće zamaraju oko ulaznica

U subotu će svi zajedno navijati za kapetana Modrića
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 31. svibanj 2024. 15:13

Ako se pitate kako Vatreni provode dane na pripremama u Rijeci, iz perspektive novinara i po onome u što imamo uvid, reklo bi se u popriličnom dosađivanju. Ujutro imaju slobodan izbor hoće li odraditi neke vježbe u teretani, svaki zna što mu stoji u programu kakav provodi tijekom sezone, a mnogi imaju i privatnog kondicijskog trenera te se s njim konzultiraju. Luka Milanović, stručnjak za pitanja fizičke spreme, na raspolaganju im je ako što zatreba.

Iako su na pripremama, Vatreni su zapravo slobodni od fiksnih obveza sve do 17 sati. Dakako da svi odrade jutarnju dionicu u fitnessu, kao i da dođu na ručak u 13 sati, ali priprema za trening je tek u 17, a trening na terenu Rujevice u 18 sati. Poslije večeri opet – slobodno! Kartaju, igraju Play-Station ili bilo što drugo... Tako provode dane. Znani i neznani dosađuju im zbog ulaznica, većina ih je dobila tek osam ili dvanaest, ovisno o broju nastupa u nacionalnoj vrsti, samo oni koji su igrali preko sto puta imaju ih 25.

Majer i Ivanušec zaplivali

Kako se jedan od Vatrenih požalio ovih dana...

“Izluđuju me za karte, veće bi šanse imali da traže bubreg nego ulaznicu.”

Teško je ljudima shvatiti da oni koju su protagonisti na terenu ne mogu uvesti na stadion koga god požele, nego samo uzak krug obitelji i najboljih prijatelja.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

Hotel Hilton Costabella je odlično zdanje uz plažu, Lovro Majer i Luka Ivanušec su i zaplivali. Temperatura mora je oko 21 stupanj. HNS nije ekskluzivno zakupio hotel, u njemu su i drugi gosti, na terasi se nađe pokoji menadžer ili prijatelj igrača, ali prvih dana bili su rijetki, kao što je to i obično. Povećat će se broj žena, rodbine i svih drugih za vikend, pa posebno u ponedjeljak kad je utakmica sa Sjevernom Makedonijom na Rujevici. Zasad nema gužvi, ali niti ne žive u izolaciji.

Izbornik Zlatko Dalić svako jutro prošeta po Lungomareu prema Voloskom, nekad u društvu predsjednika HNS-a Marijana Kustića i njegove desne ruke Blage Jakovljevića. Razrađuje li izbornik tim putem u glavi formaciju za Euro ili ima druge teme?

Priznanje za promociju hrvatskog turizma

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza u Iki je na Fakultetu za menadžment, turizam i ugostiteljstvo primila priznanja za promociju hrvatskog turizma. Priznanja od strane dekana fakulteta, prof. dr. sc. Marka Perića uručena su predsjedniku HNS-a Marijanu Kustiću i izborniku Vatrenih Zlatku Daliću, a u njihovoj je pratnji bio i ambasador HNS-a Šime Vrsaljko. (hs)

Sutra svi navijaju za Luku

Josip Juranović u srijedu se crkveno vjenčao s Lanom Miholjević nakon što su si lani kazali “da” pred matičarom. Na svadbi je bila i delegacija HNS-a, ne i igrači jer izbornik nije pustio reprezentativce. Bilo bi neozbiljno... Već u četvrtak svi su se vratili u Rijeku.

Većina igrača je na okupu, neki još kapaju, na broju će biti svi do ponedjeljka 3. lipnja. Čeka se subota i finale Lige prvaka koje će gledati svi zajedno, pratiti još jedan pohod kapetana Luke Modrića do naslova prvaka Starog kontinenta.

Za razliku od ostalih dana u kojima se bude kad žele, Vatreni će u srijedu 5. lipnja imati ranu akciju. Već nešto prije devet ujutro zakazana im je audijencija kod pape Franje, što znači da će iz hotela prema zračnoj luci na Krku morati krenuti prije šest sati ujutro. Bit će to blitz izlet jer vratit će se u Rijeku i već u 13 biti na ručku u Hiltonu Costabella, pa isti dan u 18 na treningu. Put Portugala idu 7. lipnja na prijateljsku utakmicu koja se igra 8. lipnja. Nakon toga 9. lipnja lete u Berlin te stižu u kamp u Neuruppinu. Pravi treninzi i pripreme zapravo će krenuti tek od 5. ili 6. lipnja u Rijeci i potom u Njemačkoj.

image
DAMIR SKOMRLJ Cropix

ŠTO IM USKORO SLIJEDI

3. lipnja

- dolazak zadnjih igrača u reprezentativni tabor i utakmica sa Sjevernom Makedonijom

5. lipnja

- rano dizanje i let prema Italiji na privatnu audijenciju kod pape Franje u Vatikan

7. lipnja

- pakiranje stvari, oproštaj od hrvatskog dijela priprema i putovanje prema

8. lipnja

- pripremna utakmica s portugalskom reprezentacijom, jednom od rijetkih koju nikad nisu dobili

9. lipnja

- let iz Lisabona u Berlin, potom odlazak u kamp u Neuruppinu, bazu tijekom Eura u Njemačkoj

Linker
28. rujan 2024 23:11