Dragan Stojković Piksi

 ANTE CIZMIC Cropix
LJEPŠE POLOVICE

Kritika od koje se Piksiju diže kosa na glavi: ‘Žene i djevojke ih zovu i pitaju: Ajde, kada ćete doći?‘

Po Bogdanoviću, važnu ulogu u srpskoj reprezentaciji ponovno imaju ‘ljepše polovice‘ nogometaša
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 21. lipanj 2023. 08:28

Na Huvepharma Areni u Razgradu zaustavljen je pobjednički niz reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Euro. Darko Lazović u šestoj minuti sudačke nadoknade spasio je "orlove" potpune blamaže. Do tok trenutka Bugari su imali prednost 1-0 (golom Despodova iz 47. minute).

Neuvjerljiva izvedba srpske momčadi bila je metom kritika Radeta Bogdanovića, čiji komentari u studiju RTS-a redovito privlače pozornost.

- Moram se ispričati gledateljima – započeo je Bogdanović svoju priču.

- Rekao sam da bugarska reprezentacija nema pojma. A da budem još brutalniji – oni stvarno pojma nemaju. Ovo doista nije neka reprezentativna razina da bi čovjek bilo što komentirao niti radio nekakve relevantne usporedbe – "sahranio" je Bogdanović domaću momčad.

A onda se posvetio reprezentaciji koju sastavlja Mladen Krstajić.

- Uoči utakmice smo konstatirali da dolazi u najgorem mogućem trenutku. Duga sezona, posljednja utakmica... Žene i djevojke već su na egzotičnim destinacijama, zovu i pitaju: kada ćete doći? Ajde, završavajte to... Igrači nisu koncentrirani. Vidjelo se to. A imaju kvalitetu. Nije da nemaju. Zaista imamo kvalitetne igrače. Ali jednostavno, da su bili koncentrirani ne bi primili gol u 47.minuti. Momčadi koje prime gol u prvim i posljednjim minutama utakmice nisu koncentrirane – zaključio je Bogdanović.

Na sličan je način Bogdanović kritizirao srpsku reprezentaciju i za vrijeme Svjetskog prvenstva u Kataru. I tada su, po njemu, u ispadanju Orlova u skupini važnu ulogu odigrale ‘ljepše polovice‘ srpskih reprezentativaca. Ne treba posebno napominjati da se ova teorija nije svidjela izborniku Piksiju Stojkoviću, te da je i javno demantirao takvu mogućnost.

Linker
05. svibanj 2024 05:05