Lucas Zelarajan u duelu s Janisom Ikaunieksom

 GINTS IVUSKANS/Afp
PRVI BODOVI

Latvija pomogla Hrvatskoj: Vatreni su sve bliže Euru, evo koliko im još nedostaje

Armenija je u Rigi poražena s 0:2, što je njezin veliki korak unatrag u borbi za Euro
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 12. listopad 2023. 19:57

Latvija je u četvrtak došla do svojih prvih bodova u skupini te na taj način pomogla Hrvatskoj. Armenija je s 0:2 poražena u Rigi, što je njen veliki korak unatrag u borbi za Euro.

Vatreni su i prije dvoboja s Turskom došli u dobitnu poziciju. Padnu li Turci, Hrvatska bi i s bodom iz Cardiffa u nedjelju matematički osigurala drugu poziciju i plasman na Euro. No čak i u slučaju remija s Turskom, u nedjelju priča za Vatrene može biti završena. Tri boda protiv Walesa i eto Hrvatske na novom velikom natjecanju, Europskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj. Niti bi je mogli prestići Velšani niti bi to mogli napraviti Armenci, dok je Latvija već od ranije otpisana.

Latvija je povela u 39. minuti. Nakon brze akcije loptu je na desnoj strani dobio Jaunzems i ubacio u šesnaesterac, Uldrikis je propustio loptu, a spremni Ikaunieks je spretnim udarcem ubacio u mrežu s desetak metara. U 53. je domaćinu zbog drugog žutog kartona isključen Ošs, no nije im to bio problem. U 68. je nakon kornera pogodio Balodis i Armenci su bili nokautirani.


LATVIJA (4-2-3-1): Ozols - Savalnieks (od 89. Sorokins), Ošs, Balodis, Ciganiks - Emsis, Saveljevs - Jaunzems (od 88. D. Ikaunieks), J. Ikaunieks, Daskevics (od 56. Dubra) - Uldrikis (od 82. Regza). Izbornik: Dainis Kazakevics.

ARMENIJA (4-3-3): Čančarević - Harutjunjan, Harojan, Mkrtčjan (od 60. Ranos), Tiknizjan - Dašjan, Iwu, Spertsjan - Barsegjan (od 75. Sevikjan), Zelarajan (od 82. Bičahčjan), Briasco (od 75. Serobjan). Izbornik: Oleksandr Petrokov.

Linker
10. svibanj 2024 04:22