Dainis Kazakevičs

 ANTE CIZMIC Cropix
IZBORNIK OTKRIO KARTE

Latvija sprema zamku Vatrenima: ‘Možemo li ih dobiti? Naravno! Imamo dva plana da to učinimo‘

‘‘Modrić može raditi što god želi, a mi mu to ne smijemo dopustiti. Moramo ga stisnuti...‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. studeni 2023. 15:25

Latvijski izbornik Dainis Kazakevičs na naše pitanje može li Latvija pobijediti Hrvatsku kao što su to učinile Turska i Wales, kazao je:

- Nogomet je lijep zato što se uvijek može dogoditi iznenađenje, zbog toga navijači dolaze na stadion jer domaća publike svaki put očekuje pobjedu svoje momčadi. Sve je moguće u jednoj utakmici. Ako me pitate može li Latvija u jednoj utakmici svladati Hrvatsku moje odgovor je – naravno da možemo.

Pohvalio se da ima igrače koje je i očekivao:

- Svi igrači su spremni, nema problema niti promjena u zadnji trenutak. Sve ide po planu, emotivne i funkcionalne pripreme su na visini.

Na pitanje kako igrati s Hrvatskom, odgovorio je:

- Pripremili smo plan A i plan B. Spremni smo za sve što se bude događalo.

Pohvalio je golmana Ozolsa koji je dobio šansu nakon Rijeke gdje je Latvija primila pet komada.

- Imamo respekt prema Hrvatskoj kao jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu, morat ćemo imati balans u igri, bit ćemo kompaktni i agresivni i nećemo Hrvatima dopustiti prostor da se razmašu. Igrat će svi koji su u najboljoj formi.

Hoće li veliki respekt prema Luki Modriću biti faktor utakmice?

- Moramo biti oprezni da ne dobijamo žute kartone, ali i dosta agresivni jer Modrić je igrač kojem ne smijemo dopustiti da radi što želi. Moramo ga stisnuti da vidi kako mu neće biti lako.

Na press konfereciji bio je i igrač Alvis Jaunzems iz poljskog Stal Mieleca, koji je na pitanje na kojem mjestu svjetske ljestvice je sada Hrvatska odgovorio:

- Naravno na najvišem nivou. U Rijeci smo imali loš rezultat jer smo brzo dobili gol i nismo nastaviti svojim stilom igre, nadam se da će ovaj put biti drugačije. Sretan sam što ću na Dan nezavisnosti igrati u dresu nacionalne momčadi.

Linker
27. travanj 2024 01:01