ADRIAN DENNIS Afp
JASNA PORUKA

Legendarni Englez traži smjenu Southgatea: ‘Klopp? Ne, izborničko mjesto ponudite ovom čovjeku‘

Gary Lineker smatra da reprezentacija nakon Eura treba dobiti novog izbornika
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2024. 14:54

Je li porazom u finalu Eura od Španjolske isteklo vrijeme Garethu Southgatea na klupi Engleske? Nogometna legenda Gary Lineker misli da jest.

- Mislim da je on bio prava osoba da ujedini naciju oko nogometne reprezentacije, ali sada je možda vrijeme da netko drugi s njom igra moderniji, napadački nogomet. Mislim da je sama igra otišla od toga da možeš biti uspješan ako si jako defenzivan - izjavio je Lineker u podcastu The Rest Is Football.

Voditelja je zanimalo bi li Lineker želio vidjeti Jürgena Klopp na klupi ‘Gordog Albiona‘.

- Ja bih išao na većeg od njega - Pepa. Klopp se trenutno čini van bilo kakve ideje za poslom, njegova želja je da se samo odmori.

Kad se spominjao Klopp, voditelj je postavio pitanje što bi o njegovom angažmanu mislila većina Engleza s obzirom na to da je on - Nijemac.

- On i nije pravi Nijemac, on je napola Englez jer je bio u Engleskoj toliko dugo - rekao je u šali Lineker koji se još jednom osvrnuo na Southgatea:

- Mislim da je bio pravi čovjek u pravo vrijeme, ali ovaj uzlet mladih, uzbudljivih i naprednih nogometaša koji igraju nogomet s visokim pritiskom u svojim klubovima vjerojatno nije odgovarao njemu, a on nije odgovarao njima. Izgledali su pomalo izgubljeno i neskladno.

Linker
14. listopad 2024 21:51