GORAN MEHKEK Cropix
HRABRA PROGNOZA

Legendarni trener o Vatrenima: ‘Želim vam sve najbolje, ali nećete daleko na Euru. Nemate špicu‘

"Znam da je teško nalaziti takve napadače kao što su Šuker, Bokšić i Mandžukić"
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 22. studeni 2023. 22:57

Vahid Halilhodžić je za Jutarnji list prokomentirao završetak kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

- Hrvatska je odradila svoj posao na rutinski način, zaslužena je to pobjeda, koja je mogla biti i izrazitija da Čančarević nije tako bravurozno branio vrata Armenije. No odmah ću napomenuti, prvu pravu, ali i najbolju priliku imali su gosti u 39. minuti. Da je tu pao gol, bilo bi "čupavo - počeo je Vaha, pa nastavio:

- Za vodeći gol je Budimir na pravi način utrčao na centaršut Sose. U nekoliko navrata, u ranijim akcijama, baš sam zamjerio Budimiru, koji izvanredno skače, jaka mu je strana igra glavom, ali mora se naviknuti da ulazi prema lopti. Onako kako je postigao taj važan gol. Hrvati još jednom mogu biti ponosni na reprezentaciju, jer su se opet plasirali u završnicu velikog natjecanja.

image

Vahid Halilhodžić

CHARLY TRIBALLEAU Afp

Ipak, nije previše optimističan oko šansi Vatrenih na Euru.

- Nemojte mi zamjeriti, nemojte da vas moja procjena razočara, ali mislim da ćete teško i ovom prilikom doći do završnice natjecanja. Ali ja vam želim najbolje. Međutim, kao nikad prije, manjka pravi špic, znam teško je nalaziti takve igrače kakvi su Šuker, Bokšić, Mandžukić… Osim toga, evidentno je koliki je manjak u igri neigranje Perišića, koji je praktično svaki put igrač viška, koliko pamtim, on baš nikada nije podbacio, uvijek je bio među najboljima.

Halilhodžić je zaključio:

- Za kraj, opet se moram nakloniti Luki Modriću, njegovim kreacijama i energiji, i to kako u ovim, kažem ja, poznim godinama.

Linker
24. travanj 2024 17:27