BAGU BLANCO/PRESSINPHOTO/SHUTTER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Bagu Blanco/pressinphoto/shutter/Shutterstock Editorial/Profimedia
LISTA GOAL.COM-A

Luka Modrić je gubitnik Eura: Jedan trenutak kapetana Vatrenih nakon Italije sve će nas još dugo proganjati

‘U sve surovijem i šovinističkom svijetu nogometa, teško je pronaći igrače koji su tako univerzalno voljeni‘
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 08:47

Nogometni portal Goal.com po završetku Europskog prvenstva u Njemačkoj odlučio se malo poigrati te napraviti listu pobjednika i gubitnika turnira.

Bilo je zaista pregršt nogometaša koji su oduševili zaljubljenike u nogomet diljem svijeta kao što je recimo Barcelonin Lamine Yamal koji je na Euru dan prije velikog finala proslavio svoj 17. rođendan, ali i Toni Kroos koji je sjajno odigranim turnirom odlučio zaključiti svoju nogometnu karijeru.

U kategoriji gubitnika našli su se Kylian Mbappe, Gareth Southgate, reprezentacija Italije i Belgije, ali na listi je bilo i ime Luke Modrića.

- U sve surovijem i šovinističkom svijetu nogometa, teško je pronaći igrače koji su tako univerzalno voljeni. Luka Modrić je takav igrač - stoji u uvodu teksta.

image
CHRISTOPHE SIMON Afp

- Nakon što je Hrvatska eliminirana od Italije u susretu posljednjeg kola u Leipzigu, talijanski novinar odlučio je ne postaviti pitanje Modriću. Umjesto toga zahvalio se ‘mađioničaru‘ na svemu što pružio nogometu tijekom godina i zamolio ga da se nikada ne povuče. Vidno dirnuti Modrić rekao je da će nerado na kraju morati objesiti kopačke o klin; samo nije bio siguran kada.

Kako god bilo, moguće je da je Leipzig bio posljednji veliki turnir na kojem smo mogli gledati Modrića u dresu Vatrenih. Ako jest, bio je to tužan kraj. Slika tužnog hrvatskog kapetana koji drži nagradu za igrača utakmice sve će nas proganjati. Ali odavanje počasti koje je uslijedilo na konferenciji za tisak nakon utakmice prilično je dirljivo ilustriralo zašto će Modrić toliko nedostajati svakom pravom ljubitelju nogometa.

Linker
31. kolovoz 2024 13:05