Savo Milošević

 ANTONIO BALIC Cropix
DAN NAKON DEBAKLA

Milošević najavio bolne rezove: ‘Sve sam vidio, bit će otpisanih i iznenađenih! Ne bih o imenima, ružno je...‘

‘Meni nije jasan odnos nekih igrača prema drugima‘, rekao je izbornik Bosne i Hercegovine
Piše: SNObjavljeno: 17. studeni 2023. 16:52

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak je dobila novu potvrdu raspada sistema. Izlet u Luksemburg teško da je mogao sramotnije proći, domaćini su uništili Zmajeve s 4:1, s tim da je jedini pogodak BiH stigao u trećoj minuti nadoknade. Naši susjedi nisu pružili nikakav otpor, što je rezultiralo šestim porazom u kvalifikacijama za Euro 2024., od kojeg su se oprostili i ranije.

Savo Milošević, koji je preuzeo reprezentaciju krajem rujna te upisao dva poraza (još Portugal) i jednu pobjedu (nad Lihtenštajnom), oglasio se dan nakon susreta te poručio tamošnjoj javnosti da može vrlo brzo može očekivati promjene u redovima Zmajeva. Osim toga, ne razumije kako je BiH tako olako ponudila dva gola Luksemburgu u prvom poluvremenu.

- Razina intenziteta nije bila dovoljna. Meni nije jasan odnos nekih igrača prema drugima. Koncentracija nam nije bila na nivou od prve minute, primiti onakav gol u petoj... A što reći o drugom iz kaznenog udarca? To nisu nogometne stvari na koje se može preventivno reagirati ili nešto učiniti tijekom igre. Vidim da dodatno padnemo svaki put kad primimo pogodak - započeo je srpski stručnjak na klupi BiH.

Nije želio podvlačiti imena, ali zna da će se na idućoj listi naći neka druga.

- Sve sam vidio, neki su me uvjerili da mogu, a neki ne. Bilo bi ružno da počnem o imenima. Jasno se uočava da neki pokazuju ekstremnu želju neovisno o rezultatu i igri. Ne morate biti nogometni stručnjak da vidite neke stvari, neki će u ožujku ostati otpisani i iznenađeni.

Natuknuo je da bi jedan od razloga poraza mogao biti i nedostatak važnih igrača, ali kaže da ne želi mnogo o tome, jer bi ispalo da traži opravdanja.

- Teren je jedino mjerilo, i vrlo nemilosrdno - zaključio je.

Linker
04. svibanj 2024 17:29