Bruno Petković i Luka Modrić

 Independent Photo Agency/alamy/alamy/profimedia
REAKCIJE SVIJETA

Modrić pred čudesnim rekordom, no mnogo će ovisiti o Ronaldu: ‘On je kamen temeljac, a i drugi Vatreni uživa‘

‘Hrvatska je dobila zatrovanu utakmicu, kapetan je ponovo bio izvanredan‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 12. rujan 2023. 05:58

Svjetski mediji očigledno nisu bili pretjerano intrigirani ogledom Armenije i Hrvatske. Iako članovi Vatrenih često popunjavaju naslovnice vodećih pratitelja sportskih zbivanja, utakmicu u Erevanu mnogi su ostavili u drugom, trećem planu...

Oprostit ćemo im, nije to bila rapsodija golova, spektakl svjetskih razmjera ili kakva senzacija koja bi u Italiji i Francuskoj zasjenila Paula Pogbu i njegov pad na doping testu. Ili već opjevani slučaj poljupca između Luisa Rubialesa i Jenny Hermoso koji se neprestano prati u Španjolskoj.

Sjajna statistika

No, pojedini mediji španjolske ipak su odvojili vrijeme da bi se naklonili Hrvatima. Možda se nakon "petarde" na Rujevici očekivao koji pogodak više, no nišanske sprave nisu nam bile potpuno uštimane, a Armenija se potvrdila kao znatno kvalitetnija momčad od Latvije, što se dalo zaključiti i po prijašnjim rezultatima ekipe pod vodstvom Oleksandra Petrakova.

image

Luka Modrić

KAREN MINASYAN Afp

Najvažnije, Hrvatska je uzela tri boda, napravila veliki korak prema Njemačkoj i pokazala da će ovakve utakmice rutinski rješavati, što je bitna razlika u odnosu na ne tako davnu povijest. Možda 1:0 ne zvuči kao rutinska pobjeda, no jesmo li u ijednom trenutku strahovali za ta tri boda uknjižena pogotkom Andreja Kramarića u 14. minuti? Nikako...

Ipak, pored strijelca Kramarića i nanovo dobro raspoloženog Ivana Perišića, španjolski mediji junaka susreta pronašli su u Luki Modriću. U kome će drugom nakon sjajne statistike koju možete vidjeti u dolje priloženom isječku sa SofaScore-a.

image

Statistika Luke Modrića prema podacima SofaScore-a

SCREENSHOT Sofascore

"Pobjeda je i više nego važna za Hrvatsku, poraz bi im doveo Euro u pitanje. Modrić je još jednom bio ključan i pokazao što znači nogometna inteligencija", piše španjolski AS, koji podsjeća da je hrvatski Maestro sada posve blizu rekordu.

Casillas i Ronaldo ‘ugroženi‘

Naime, izbori li Hrvatska plasman u Njemačku, a mnogo toga govori nam da hoće, Modriću će to biti peti Euro u karijeri, čime će izjednačiti učinak Cristiana Ronalda i Ikera Casillasa, s tim da španjolski vratar u dva nije zaigrao (2000. i 2016.) iako je osvanuo na listi uzvanika.

"Modrić putuje ka petom Euru, ni više ni manje. Hrvatska je dobila zatrovanu utakmicu, još jednom s izvanrednim Modrićem. I Kramarić očigledno uživa u reprezentaciji, zaokružuje AS.

image

Luka Modrić

ANTE CIZMIC Cropix

Pohvalama našem kapetanu pridružio se i madridski portal Defensa Central.

"Modrić je ponovno zapovijedao Hrvatskom. Taj 38-godišnjak je kamen temeljac hrvatskih projekata. Veznjak i ikona Reala dominirao je čitavom utakmicom", stoji u njihovu osvrtu.

E sad, hoće li Modrić izglednim dolaskom na njemački Euro zaista oboriti rekord, ovisit će o Cristianu Ronaldu. Ako se CR7 zaputi na isto mjesto, a još uvijek je aktualni član portugalske reprezentacije, bit će mu to šesta pojava na najvećem natjecanju nacija u Europi.

Možemo se našaliti pa kazati da naš "mladić", s obzirom na to kako izgleda na terenu, možda dogura i do 2028. godine. "Imalo bi smisla".

Linker
30. travanj 2024 22:01