Fulhamov tinejdžer Luke Harris mogao bi debitirati za Wales

 Katie Chan/Actionplus/Profimedia
IZOSTANAK ZVIJEZDA

Na Poljudu izveli senzaciju, a sad su u problemu: Protiv Vatrenih će zaigrati 18-godišnjak?

Zlatko Dalić ima mnogo problema s ozljedama reprezentativaca, ali nije jedini
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 09. listopad 2023. 12:09

Reprezentacija Walesa u srijedu će odigrati prijateljski susret s Gibraltarom, a zatim slijedi dvoboj protiv Hrvatske na stadionu Cardiff City u nedjelju. Velšani se nadaju da bi mogli ponoviti uspjeh s Poljuda, gdje su protiv Vatrenih uzeli bod (1:1), a nakon pet odigranih utakmica borave na četvrtom mjestu D skupine sa sedam bodova, tri manje od vodeće Hrvatske i Turske.

Međutim, kadar izbornika Roberta Pagea oslabljen je u odnosu na ožujski ciklus. Kapetan Aaron Ramsey izostao je s popisa zbog ozljede koljena s kojim je i u prošlosti imao mnogo problema, te se još uvijek razmatra treba li na kirurški stol.

- Ramsey će se vratiti u studenom pod uvjetom da se adekvatno oporavi, inače bi njegov nastup predstavljao rizik za zdravlje - rekao je Page u nedjeljnom obraćanju medijima.

Novitet u Pageovu izboru je Luke Harris, 18-godišnji veznjak Fulhama bi u izostanku Ramseya mogao dobiti prve minute u nacionalnom timu, a po prvi put pozvani su još branič Owen Beck (Dundee FC) defenzivni veznjak Charlie Savage (Reading). Osim Ramseya, izvan pogona je i Brennan Johnson, krilni napadač Tottenhama i važan adut velške reprezentacije.

Linker
29. travanj 2024 12:39