AFP
BURNE REAKCIJE

Nagelsmann iznenadio sramotnim potezom: ‘Jadno. Njemačka reprezentacija to ne bi trebala raditi‘

‘‘Ovo je krajnje nesportski‘‘, poručio je komentator na tv-postaji ÖRF Roman Mählich
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 22. studeni 2023. 19:36

Austrija je u prijateljskoj utakmici u utorak u Beču svladala Njemačku rezultatom 2:0, a jedan potez njemačkog izbornika Juliana Nagelsmanna izazvao je burne reakcije.

U austrijskoj sportskoj javnosti na brojne je osude naišlo Nagelsmannovo traženje od vratara Kevina Trappa da glumi ozljedu u trenucima nakon što je Leroy Sane dobio crveni karton. Ofenzivac Bayerna isključen je zbog nesportskog ponašanja u 49. minuti, pri rezultatu 1:0 za domaćina.

Njemački izbornik želio je na taj način dobiti malo više vremena za taktičke i kadrovske promjene, piše Bild, napominjući kako Austrijanci za to nemaju razumijevanja.

- Ovo je krajnje nesportski - poručio je komentator na tv-postaji ÖRF Roman Mählich, inače bivši austrijski reprezentativac.

"Snimka pokazuje kako Nagelsmann daje instrukcije vrataru Trappu da se uhvati za stražnje bedro i sjedne na travnjak kako bi omogućio ulazak liječnika. To bi pak Benjaminu Henrichsu trebalo dati vremena da se pripremi za svoj zadatak te da dobije papir s uputama koje će proslijediti svojim suigračima na terenu", ističe Bild.

Trapp je htio izvesti udarac, ali je pao na travnjak.

- Eto, to je jadno. To ne bi trebala raditi njemačka reprezentacija - rekao je na ÖRF-u komentator Thomas König.

Na kraju cijela ta operacija Njemačkoj nije donijela nikakvu korist...

Linker
01. svibanj 2024 03:52