Courtois sa suigračima Kroosom i Vazquezom

 BURAK AKBULUT Anadolu Via Afp
ZVIJEZDA JE OTPALA

Najteži mogući udarac, Modrićev suigrač ostaje bez Eura 2024.: ‘Neću biti sposoban igrati‘

Zbog ozljede prednjeg križnog ligamenta lijevog koljena, Thibaut Courtois neće moći pomoći Belgiji
Piše: HinaObjavljeno: 19. prosinac 2023. 19:29

Belgijski 31-godišnji reprezentativni vratar Thibaut Courtois objavio je u utorak da neće sudjelovati na nogometnom Euru 2024., četiri mjeseca nakon što mu je na treningu puknuo prednji križni ligament lijevog koljena.

- Zbog ove ozljede za mene neće biti Europskog prvenstva - rekao je Courtois za belgijski portal Sporza.

- Ako ću imati sreće, bit ću sposoban odigrati jednu utakmicu u svibnju. No to nije dovoljno da bih bio sto posto spreman za veliki turnir - analizirao je vratar Real Madrida.

Europsko prvenstvo je na rasporedu od 14. lipnja do 14. srpnja sljedeće godine.

Belgija je trenutno četvrta na Fifinoj ljestvici i nalazi se u krugu favorita za osvajanje naslova. Momčad koju vodi talijansko-njemački trener Domenico Tedesco igrat će u skupini E sa Slovačkom, Rumunjskom i pobjednikom doigravanja reprezentacija iz B razreda Lige nacija, u kojem su polufinalni parovi Izrael - Island te Bosna i Hercegovina - Ukrajina.

Prije nego što je u kolovozu doživio tešku ozljedu, Courtois je u lipnju došao u sukob s izbornikom Tedescom, odbivši igrati kvalifikacijsku utakmicu u Estoniji, jer se nije složio s odlukom da kapetansku vrpcu dobije Romelu Lukaku. No Courtois se poslije incidenta ispričao suigračima i navijačima zbog svoje "nepromišljene odluke".

- Nemam ništa protiv da problem riješimo kao odrasli ljudi. Ja sam ostavio otvorena vrata - izjavio je Courtois te dodao:

- Znam da se ove sezone moram fokusirati na Real Madrid. Europsko prvenstvo nije dio planova za savršen povratak.

Linker
03. svibanj 2024 13:26