Meho Kodro

 ANTONIO BALIC Cropix
‘SVE ĆEMO ANALIZIRATI‘

Nervoza u redovima Zmajeva: ‘Ovo je poziv na oprez. Bolje ovako, nego da smo zabili četiri-pet golova

Nogometaši BiH mučili su se u Zenici protiv na papiru potpuno bezopasnog protivnika
Piše: Igor MarinovićObjavljeno: 10. rujan 2023. 14:40

Ne brojeći prijateljske utakmice pobjeda Bosne i Hercegovine nad Lihtenštajnom (2:1) sedma je u sedam dosadašnjih ogleda, no prva je s manje od dva gola razlike. Reprezentaciju koja ozbiljnijim ekipama služi za popravljanje gol razlike BiH je dobila jedva pred svojim navijačima i to nakon što su domaći već nakon 18 minuta vodili s 2:0.

Istini za volju, Lihtenštajn nakon spektakularnog gola Sandra Wolfingera za 2:1 više nisu ozbiljnije zaprijetili vratima Ibrahima Šehića, ali sama činjenica da nikako nisu mogli doći do osjetnije prednosti protiv autsajdera bila je dovoljna da se među navijače, ali i u novog izbornika Mehu Kodru uvuče nervoza.

- Lihtenštajn nam je napravio određene probleme, to je kvalitetna ekipa, bez obzira što tko mislio o tome. Izgubili su od Islanda 0:7, a onda su doveli novog trenera iz Njemačke. Nedavno su igrali protiv Slovačke i Slovaci su ih jedva dobili. Igraju u sistemu 5-3-2, gdje ima vrlo malo prostora između linija i nije lagano igrati protiv njih. Svatko raste, svatko radi... - komentirao je Meho Kodro pobjedu u svojoj prvoj utakmici nakon što se vratio na klupu BiH.

- Možda je bilo onih koji su mislili da ćemo dati pet golova, a nije to lako. Možda je bolje ovako, nego da smo dobili sa četiri, pet golova razlike. Ovako, poziva nas na oprez. Ima stvari koje možemo popraviti, ima prostora za napredak. To ćemo brzo analizirati, jer nas nova utakmica čeka već u ponedjeljak. Ono što je važno, Slovačka i Island su izgubili, tako da smo mi sada na četiri boda od drugog mjesta - dodao je Kodro.

Kodro je BiH preuzeo nakon što ju je Faruk Hadžibegić praktično izbacio iz kvalifikacija, izgubivši tri od prve četiri kvalifikacijske utakmice. Velika promjena u odnosu na Hadžibegića, ali i sve ostale prethodnike, što Kodro ne samo da nije ignorirao igrače iz domaćeg prvenstva nego im je dao važnu ulogu. Tu prije svega mislimo na najboljeg strijelca Premijer lige svih vremena i najboljeg igrača aktualnog prvaka Zrinjskog, Nemanju Bilbiju. Njega je Kodro postavio u vrh napada, uz bok Edinu Džeki, a Bilbija je asistirao Džeki za oba gola, s tim da je drugi pripisan kao autogol Lüchingeru.

- Najvažnija su tri boda, do njih smo došli teže nego se očekivalo, pogotovo nakon odličnog starta. Naš cilj u ove dvije utakmice je bio šest bodova i prvi dio plana smo ispunili. Sada idemo na Island idemo po tri boda - rekao je Bilbija.

Zmajevima su se rezultati u petak donekle poklopili, jer se Portugal odvojio, a drugo mjesto im bježi "samo" četiri boda. Ipak, da bi to drugo mjesto bilo dostižno nužna je pobjeda nad Islandom u ponedjeljak.

Linker
09. svibanj 2024 04:48