Olimpiu Morutan (desno)

 RAZVAN PASARICA/SPORT NEWS/PROFIMEDIA Razvan Pasarica/sport News/profimedia
DOBIO JE BRZ ODGOVOR

Nevjerica u studiju nakon kontroverzne utakmice: ‘Slabi smo, je li tako? Pa mi igramo samo za sebe‘

Igrač koji je za Rumunjsku nastupio u drugom dijelu sarkastičnim je tonom odgovarao na pitanja
Piše: SNObjavljeno: 13. rujan 2023. 06:33

U susretu koji je bio prekidan zbog političkog incidenta, mahom izazvanog navijačkim transparentom na tribinama, Rumunjska je u kvalifikacijama za Euro bila bolja od Kosova rezultatom 2:0. Rumunji su tako ostali na dobrom putu da izbore odlazak na kontinentalnu smotru, a stvari su odlučene tek u posljednjih desetak minuta. Najprije je Nicolae Stanciu zabio u 83. minuti, ne bi li potom u trećoj minuti sudačke nadoknade za konačan rezultat pogodio Valentin Mihaila.

Utakmica je, kako smo naveli, bila prekinuta na nešto manje od sat vremena, nakon što je u 18. minuti na tribinama uočen sporni transparent "Kosovo je Srbija". Najfanatičniji rumunjski navijači počeli su tada na teren bacati pirotehnička sredstva, a na zahtjev kosovskih nogometaša sudac utakmice poslao je sve aktere u svlačionicu Nacionalnog stadiona u Bukureštu.

I nakon dvoboja bilo je podosta burno. Atmosfera, kao da se sa stadiona prelila u TV-studio rumunjskog Orangea, nositelja prava na prijenose utakmice rumunjske reprezentacije u njihovoj zemlji.

U prvom je planu bio igrač, Olimpiu Morutan koji je u igru ušao u 71. minuti, kod rezultata 0:0. U sarkastičnom je tonu odgovarao na pitanja novinara u mixed-zoni stadiona u Bukureštu.

- Mi očito moramo igrati onako kako vi želite da bismo bili jaka reprezentacija. Drago mi je da smo pobijedili, nije bitno tko je igrao dobro. Imali smo igrača više cijelo drugo poluvrijeme, htjeli smo pobjedu, a nju smo i ostvarili - započeo je u relativno dobrom raspoloženju, no onda...

- Vidjet ćemo do kraja kvalifikacija što se može učiniti da se kvalificiramo na Euro. Nas čitav svijet ne vidi kao kvalificirane, slabi smo igrači, ali dat ćemo sve od sebe za plasman. Slabi smo igrači, ponavljam, igramo za sebe. Svi nas kritiziraju, je li tako da smo slabi? - upitao je potom novinara koji ga je intervjuirao.

Gosti u studiju prethodno su se složili da je ulaskom Morutana, veznog igrača turskog Ankaragucua rumunjska igra dobila na tečnosti i brzini. Odmah nakon njegove izjave javio se predsjednik Steaue (FCSB), Mihai Stoica koji je gostovao u emisiji:

- Može li se ovaj nonsens ikada prekinuti? Imam osjećaj da ću poludjeti. Pate li ovi igrači? Što hoće ovaj čovjek od nas? Koji je problem tih igrača? Zar se njih nikada ne smije kritizirati? Ljudi su samo rekli ono što su vidjeli na utakmici par dana ranije protiv Izraela (1:1). Ako njima smeta bilo kakva kritika, ne znam što bih rekao - veli Stoica.

Standings provided by Sofascore
Linker
06. svibanj 2024 18:21