Hansi Flick

 UWE KRAFT Afp
OČEKIVANO

Njemačka nogometna reprezentacija ostala bez izbornika, Flicku presudio debakl u prijateljskoj utakmici

Njemački savez priopćio je da će objaviti tko će zamijeniti Flicka što je prije moguće
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 10. rujan 2023. 17:32

I dok je Njemačka košarkaška reprezentacija slavila svog izbornika Gordona Herberta pod čijom su palicom stigli do naslova svjetskih prvaka u Manili, u nogometu potpuno drugačija priča. Hansi Flick više nije izbornik Elfa - objavio je Njemački nogometni savez na svojoj stranici. Ovoj odluci prethodio je poraz Njemačke u prijateljskom ogledu protiv Japana (4:1) odigranom u Wolfsburgu ove subote.

Smjenu Flicka inicirao je predsjednik saveza Bernd Neuendorf:

- Složili smo se da reprezentacija treba novi poticaj nakon nedavnih razočaravajućih rezultata. Kako nam se bliži Europsko prvenstvo, čiji smo domaćin sljedećeg ljeta, treba nam samopouzdanje i optimizam u državi po pitanju naše momčadi. Ovo je bila jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, zbilja poštujem Hansija Flicka na profesionalnoj i osobnoj razini. No rezultati su ipak najbitniji za naš savez - rekao je Neuendorf u priopćenju.

Zajedno s Hansi Flickom reprezentaciju napuštaju i njegovi pomoćnici Marcus Sorg i Danny Röhl. Podsjetimo, Flick je Njemačku preuzeo u kolovozu 2021. godine nakon što je Joachim Löw na kormilu iste proveo punih 15 godina. Bivši trener Bayerna je reprezentaciju vodio u 25 utakmica te je ostvario 12 pobjeda. šest poraza i sedam remija. S Njemačkom nije uspio proći skupinu E na SP-u 2022. godine u Kataru.

Reprezentaciju će u utakmici protiv Francuske u Dortmundu ovog utorka privremeno voditi Rudi Völler, Hannes Wolf i Sandro Wagner. Njemački savez priopćio je da će objaviti tko će zamijeniti Flicka što je prije moguće.

Linker
03. svibanj 2024 15:40