ANDREJ ISAKOVIC Afp
ŽIVCI SU PRORADILI

Alcaraz prepričao neobičnu scenu poslije finala Wimbledona: ‘Nervozan sam sjedio u taksiju, nisam htio izaći‘

Oyarzabal je zabio u 86. minuti te doveo Furiju u vodstvo 2:1
Piše: SNObjavljeno: 15. srpanj 2024. 17:18

Datum 14. srpnja 2024. ostat će upisan zlatnim slovima u povijest španjolskog sporta. Prvo je Carlos Alcaraz osvojio Wimbledon u popodnevnim satima, a navečer je španjolska reprezentacije postala prvakom Europe.

Alcaraz je dominantno svladao Novaka Đokovića s 3:0 u setovima, a zatim je čekao svoje sunarodnjake da obave svoje na terenu. Za Independent ispričao je nevjerojatnu scenu koja mu se dogodila tijekom utakmice:

- Počeo sam gledati utakmicu na mobitelu. Zatim sam došao kući i upalio TV, a onda sam išao na gala večeru te sam pratio zbivanja na iPadu. Taman sam trebao izaći iz automobila, a onda je Mikel Oyarzabal postigao pogodak za 2:1, no sumnjalo se da bi moglo biti zaleđe. Nervozan sam sjedio u taksiju, nisam htio izaći dok ne budem siguran da je pogodak priznat.

image
ODD ANDERSEN Afp

Oyarzabal je zabio u 86. minuti te doveo Furiju u vodstvo 2:1 nakon što je Cole Palmer izjednačio rezultat u 72. minuti utakmice, a prvi pogodak na susretu postigao je Nico Williams u 47. minuti. Španjolska je ovim pothvatom četvrti put zasjela na tron "Starog kontinenta".

Linker
02. rujan 2024 16:07