Jude Bellingham i Vinicius Junior

 Powerpics/alamy/alamy/profimedia
‘MRTVA‘ UTRKA

Bellingham ‘slavi‘ ispadanje Brazila. Evo zašto bi mu se mogao svidjeti očaj zvijezde Reala

Prerana eliminacija Brazila s Copa Americe mogla bi skupo stajati Viniciusa
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2024. 20:55

Zlatna lopta dugo nije bila ovako neizvjesna. Kome će pripasti nagrada za najboljeg igrača svijeta u ovoj godini? Prošlih sezona lako smo mogli predvidjeti pobjednika, uglavnom bi se netko značajno istaknuo i olakšao nam prognoze, ali ovogodišnja dodjela mogla bi biti "uska".

Pitate li kladionice, mjesecima će vam nuditi isti odgovor - Vinicius Junior glavni je favorit za najprestižniju individualnu nagradu, a zatim slijede Jude Bellingham, Toni Kroos, Kylian Mbappé pa Rodri. Promatramo li situaciju od početka do kraja prošle sezone, jasno je da bi osvajač trebao biti netko od pripadnika Real Madrida, budući da su se okitili naslovom Lige prvaka.

No, gotovo je nemoguće procijeniti tko je više koristio Kraljevima - Jude Bellingham briljirao je u prvom dijelu sezone i rješavao ključne dvoboje, ali od proljeća Vinicius "poteže" stvari. Stoga nam je i prije velikih reprezentativnih natjecanja bilo jasno da će upravo Europsko prvenstvo i Copa America odigrati posebno snažnu ulogu pri odabiru najboljeg.

Međutim, Brazil je ispao s Cope već u četvrtfinalu turnira, a Engleska još uvijek živi u Njemačkoj, i to ponajviše zaslugom Bellinghama, koji ih je održao u igri izvanrednim škaricama protiv Slovačke u osmini finala, a presudio je i Srbiji u prvoj utakmici grupne faze.

"Bellingham ‘slavi‘ nokaut Viniciusa Juniora", piše španjolski AS povodom činjenice da bi, osvoji li Engleska prvenstvo, njihov veznjak treba biti najbliže Zlatnoj lopti, a mišljenja su da bi Brazilac bio neupitni pobjednik da Seleçao nije tako rano napustio kontinentalno natjecanje.

Promatramo li njihovu klupsku sezonu očima statistike, odabir postaje samo još teži: Vinicius je zabio 24 pogotka i dodao 11 asistencija za Real, a Bellingham zatresao je mrežu u 23 navrata, a namjestio 13 pogodaka. Bit će to "mrtva trka", koja će dva fantastična suigrača nakratko pretvoriti u žestoke rivale.

Linker
31. kolovoz 2024 11:33