RONNY HARTMANN Afp
OPROSTILI SE OD TURNIRA

‘Bila je ovo povijesna šansa za pobjedu. Ne mogu vjerovati da idemo kući, mislio sam da ćemo nastaviti svoj put‘

Austrija je postigla sedam golova u četiri utakmice na prvenstvu, više od Engleske, Francuske i Portugala
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 03. srpanj 2024. 21:12

Izbornik Austrije Ralf Rangnick žalio se zbog manjka sreće nakon što se njegova momčad u utorak oprostila od Europskog prvenstva u Njemačkoj nakon poraza od Turske 2:1, a posebno je kritizirao "dosadan" nogomet koji su igrale druge momčadi na turniru. Rangnickovi izabranici pojavili su se kao potencijalni "favoriti iz sjene" nakon vrha skupine koja je uključivala Francusku i Nizozemsku, no njihovu "renesansu" ugasio je s dva pogotka u Leipzigu turski branič Merih Demiral.

Michael Gregoritsch je smanjio zaostatak za Austriju, a fantastična obrana Merta Günoka uskratila je Christophu Baumgartneru dramatično izjednačenje duboko u sudačkoj nadoknadi.

- Nismo imali potrebnu dozu sreće. Vjerujem da kad bi utakmica otišla u produžetke, da bismo mi dobili jer je turska momčad bila iscrpljena, a mi smo imali fizičku prednost - rekao je Rangnick.

Austrija je postigla sedam golova u četiri utakmice na prvenstvu, više od Engleske, Francuske i Portugala, koji su svi prošli među posljednjih osam.

- Mislim da su četiri utakmice koje smo odigrali bile vrlo zabavne, uključujući i ovu protiv Turske. Nije sve išlo onako kako želimo. Mogli smo odigrati nekoliko dodavanja bolje, ali bile su to četiri vrlo dobre naše utakmice u globalu. Vidio sam druge utakmice kada je bilo teško čak i ostati budan, a to nije bio slučaj u našim utakmicama - dodao je Rangnick.

Stil igre austrijske reprezentacije vođen veznim igračima Marcelom Sabitzerom i Christophom Baumgartnerom koji konstantno guraju svoju momčad naprijed, iznenadila je njihove suparnike. Visoki pritisak koji je Rangnick razvio pokazao je rezultate, a uoči početka turnira odlučio je ne preuzeti Bayern i ostati na austrijskog klupi.

- Bila je ovo povijesna šansa za pobjedu, prolazak u četvrtfinale i utakmicu protiv Nizozemske. Ne mogu vjerovati da idemo kući. Mislili smo da ćemo ovdje nastaviti put - rekao je "kormilar" Austrije.

- Sada ovo moramo prenijeti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. Ako nastavimo igrati na način na koji smo igrali u ove četiri utakmice onda imamo dobre šanse da se kvalificiramo - zaključio je Rangnick.

Linker
29. kolovoz 2024 05:28