Anthony Taylor

 FABRICE COFFRINI Afp
NOVO TUMAČENJE PRAVILA

Evo što se zapravo krije iza najspornije situacije na Euru: ‘Uefa je dala jasan naputak uoči turnira‘

ESPN-ov novinar kaže da se ta situacija razlikuje od one kada su Nijemci dobili penal protiv Danske
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 12:12

Ne stišavaju se reakcije na spornu situaciju iz Stuttgarta, u kojoj su glavni likovi bili Jamal Musiala, Marc Cucurella i Anthony Taylor. Nakon što je Nijemac loptom pogodio Španjolca u lijevu ruku, engleski sudac nije pokazao na bijelu točku, a ta je odluka većinu javnosti ostavila u šoku. Dok se nižu prigovori na račun Uefe i Engleza, iz minute u minutu stižu i objašnjenja neobične situacije, a jedno od najnovijih dao je Dale Johnson, ESPN-ov novinar, koji se nerijetko bavi upravo sudačkim odlukama.

"Uefa je uoči Eura dala specifičan primjer i jasan naputak o igranju rukom, baš kakav je bio ovaj s Marcom Cucurellom, rekavši da to ne bi trebao biti kazneni udarac. Ruka je blizu boka, usmjerena okomito, prema dolje i/ili iza linije tijela", napisao je na platformi X.

Ujedno, Johnson je situaciju usporedio s penalom koji je Njemačka dobila u osmini finala protiv Danske.

"To je različito od penala koji je dosuđen nakon što je Joachim Andersen igrao rukom protiv Njemačke. Ruka je u toj situaciji bila u neprirodnoj poziciji i stvarala je barijeru. Razumljivo je da navijači misle da su dvije odluke pogrešne, ali prema toj interpretaciji nisu".

Izvjesno je da ovo opravdanje neće umiriti bijesne gledatelje diljem Europe, a jasno je da će se gomilati nove interpretacije sporne odluke...

Linker
28. kolovoz 2024 20:12