Kasper Hjulmand

 Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia
SVJEDOK STRAVE I UŽASA

Evo zašto su Danci inzistirali na prekidu utakmice: Izbornik nikad neće zaboraviti horor iz 2009. godine

‘Nismo znali hoće li preživjeti ili umrijeti, nitko nije znao kako reagirati‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. lipanj 2024. 23:32

Utakmica osmine finala između Njemačke i Danske prekinuta je u 35. minuti zbog nevremena. Sudac Michael Oliver procijenio je da uvjeti u Dortmundu ne mogu podržati nastavak susreta, stoga su reprezentativci morali pričekati povlačenje kišnih oblaka.

Iako su mnogi bili nepokrivenih glava, navijači su se odlično zabavljali. Neki pobornici Danske izvodili su "ludorije" i animirali okupljene, a 20 i "kusur" minuta poslije ogled na Westfalenu mogao se nastaviti. Daily Mail piše da je utakmica bila prekinuta prvenstveno na inicijativu Danaca, a s obzirom na to da je njihov izbornik Kasper Hjulmand upravo tijekom nevremena svjedočio nemilim scenama, nimalo ne čudi što su gosti tražili predah.

Naime, iz 2009. godine datira užasan slučaj iz Nordsjaellanda. Klub iz istoimenog grada igrao je protiv Hvidovrea, tijekom utakmice nastupilo je nevrijeme, a igrača Nordsjaellanda Jonathana Richtera pogodila je munja. Nesretniku je stalo srce, liječnici su ga jedva oživjeli i ostao je u induciranoj komi 10 dana. Međutim, Richteru su liječnici morali amputirati lijevu nogu od koljena prema dolje da bi mu se stanje napokon poboljšalo.

Upravo je Hjulmand, današnji izbornik Danske, u to vrijeme bio pomoćni trener Nordsjaellanda. Jasno, situacija ga je potresla...

- Nismo znali hoće li preživjeti ili umrijeti, nitko od nas nije znao kako reagirati. Nismo znali bismo li slavili golove u nadolazećim utakmicama, hoćemo li se smijati ili plakati? - kazao je svojevremeno Hjulmand.

Richter danas ima 39 godina i radi u upravnom odboru danskog niželigaša Graesroddernea.

Linker
29. lipanj 2024 23:32