KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
NEOČEKIVAN RASPLET

Filmska ‘krađa‘ otkrića Eura: Sve je bilo dogovoreno, a onda se u priču upleo velikan koji ga je otjerao u mladosti

Mikautadze je sve dogovorio s Monacom, ali čini se da će završiti u drugom francuskom velikanu
Piše: SNObjavljeno: 16. srpanj 2024. 15:45

Hviča Kvarachelia došao je na Euro kao najveća zvijezda gruzijske reprezentacije, no jedan njegov sunarodnjak u Njemačkoj možda je čak i zasjenio zvijezdu Napolija. Naravno, radi se o Georgesu Mikautadzeu, jednom od šest najboljih strijelaca Eura.

Gruzijski napadač impresionirao je javnost i došao na radar brojnih velikana, iako je službeno ovog ljeta promijenio klub. Naime, Mikautadze je u prošloj sezoni kao igrač Ajaxa bio na posudbi u Metzu, koji je ispao u drugu francusku ligu, ali je aktivirao opciju otkupa njegova ugovora jer je odmah bilo jasno da se neće zadržati u tom klubu te da će na njemu višestruko profitirati.

image

Georges Mikautadze

ALBERTO PIZZOLI Afp

Prema pisanju francuskih medija proteklih dana, Mikautadze je sve dogovorio s Monacom i trebao uskoro službeno postati njihov igrač, no u cijelu se priču upleo Lyon i prema svemu sudeći "oteo" Gruzijca pred nosom rivala.

Inače, Mikautadze je rođen u Lyonu i igrao je za klub do 15. godine kad su mu poručili da je višak. U jednom je intervjuu i progovorio o toj situaciji, no naglasio da ništa ne zamjera klubu.

- Bio sam nizak, nisam bio snažan, ali sam znao igrati nogomet, imao sam tehniku, zabijao sam golove. No problem je bio u mojem fizičkom stasu i Lyon me otpustio. Nisam bio uvrijeđen, no bilo mi je krivo. Htio sam biti tamo, rođen sam u Lyonu, a većeg kluba u tom gradu nema - kazao je.

I, eto, sad će čini se ipak dobiti priliku u svom klubu. Lijepa priča, mora se priznati...

Linker
07. rujan 2024 08:48