AFP, SN
ŽIVOT PIŠE ROMANE

Fotka koja je preko noći obišla svijet: Messi, Olmo i beba Yamal! Dani se uopće nije htio slikati s legendom

‘Protiv moje volje me doveo do Messija i fotografirali smo se. Nisam mu čak ništa ni rekao‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. srpanj 2024. 15:53

Društvene i ostale medije preplavile su ovih dana fotografije mladog Lionela Messija s aktualnim nogometnim zvijezdama španjolske reprezentacije.

Fotografije prikazuju argentinskog nogometaša u društvu Laminea Yamala dok je još bio beba, te s Danijem Olmom u dječačkoj dobi.

Priču o Olmu vjerojatno znate, on je napustio Barceloninu La Masiju te je afirmaciju stekao u zagrebačkom Dinamu koji ga je potom prodao RB Leipzigu.

Yamal i Olmo u utorak su postigli pogotke za pobjedu protiv Francuske u polufinalu Europskog prvenstva u Njemačkoj, a Yamal je sa 16 godina postao najmlađi strijelac u povijesti velikih turnira...

Inače, Yamalova majka je iz Ekvatorijalne Gvineje, a otac iz Maroka. Roditelji su mu se rastali dok je imao tri godine, a Barcelona ga je dovela u La Masiju u dobi od šest godina.

Olmova fotka s Messijem također ima svoju posebnu pozadinu. Naime, ispostavilo se da se tada osmogodišnji Dani uopće nije želio fotografirati sa slavnim Argentincem!

- Jednom sam bio s ocem dok je kao trener vodio utakmicu Castelldefelsa. Igrao sam se s loptom sretan i sam, kad mi je prišao jedan tatin prijatelj i rekao ‘Hej Dani, dođi! Nećeš vjerovati, možeš se slikati s Lionelom Messijem! No, ja sam rekao nešto kao ‘Ne hvala, dobro sam, želim se dalje igrati. No, on me protiv moje volje doveo do Messija i fotografirali smo se. Nisam mu čak ništa ni rekao. Samo sam čekao da to obavimo i da se onda vratim lopti, kao da ja njemu činim uslugu - objasnio je Olmo za Diario As.

Linker
02. rujan 2024 11:07