AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
OKUPILE SE TISUĆE

FOTO Spektakularan doček za jedno od najugodnijih iznenađenja Eura: ‘Postigli smo veliki uspjeh‘

Reprezentacija se u domovinu vratila letom iz Kölna, a navijači su igrače dočekali već u zrakoplovnoj luci
Piše: HinaObjavljeno: 03. srpanj 2024. 09:45

Tisuće oduševljenih navijača okupilo se na središnjem gradskom trgu u Tbilisiju kako bi pozdravili nogometnu reprezentaciju Gruzije koja se vratila s Eura u Njemačkoj gdje je ispala u osmini finala od Španjolske.

Gruzija je u svom prvom nastupu na nekom velikom natjecanju bila jedno od najugodnijih iznenađenja.

Turnir je otvorila porazom od Turske (1-3), potom je remizirala sa Češkom (1-1), te pobijedila Portugal s Cristianom Ronaldom (2-0) izborivši plasman u osminu finala. Nastup je zaključila porazom od "Furije (1-4).

image
DAVIT KACHKACHISHVILI/AFP/PROFIMEDIA

Reprezentacija se u domovinu vratila letom iz Kölna, a navijači su igrače dočekali već u zrakoplovnoj luci. Potom je uslijedila vožnja u otvorenom autobusu uz ovacije i pljesak prije nego što su se popeli na pozornicu uz predsjednicu i premijera zemlje pred tisućama na Trgu slobode u Tbilisiju.

Gruzijska predsjednica Salome Zurabišvili koja je prisustvovala na sve četiri utakmice te zemlje u Njemačkoj, uručila je svakom igraču Orden časti, jedno od najviših civilnih priznanja Gruzije.

image
AA/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

"Danas je čudo. Ovo je Gruzija kakvu želim," kazala je predsjednica.

Najveće ovacije dobili su napadač Napolija Hviča Kvarachelia i napadač Metza Georges Mikautadze.

"Nacija je puna radosti, postigli smo veliki uspjeh. Naš nogomet se preporađa i ponovno oživljava," kazao je jedan od navijača.

Linker
15. rujan 2024 19:38