Kylian Mbappe i Ousmane Dembele

 FRANCK FIFE Afp
NA UDARU

Francuzi pod paljbom uoči polufinala, zvijezda odbrusila na komentare: ‘Ako vam se ne sviđa, to je vaš problem‘

Ousmane Dembele smatra kako nije sve tako negativno
Piše: HinaObjavljeno: 07. srpanj 2024. 14:28

Francuska nogometna reprezentacija plasirala se u polufinale po četvrti put na posljednjih pet velikih turnira, međutim ne stišavaju se kritike na igru "Tricolora".

Francuska je na posljednja dva Svjetska prvenstva osvojila zlato (2018.) i srebro (2022.),osvojila je i srebro na Euru 2016. dok je na posljednjem EP-u ispala u osmini finala.

U Njemačkoj je ponovo dohvatila polufinale u kojem će u utorak u Münchenu igrati protiv Španjolske.

Francuska se do polufinala u Njemačkoj plasirala postigavši u pet susreta tek tri gola pri čemu je Kylian Mbappé zabio iz jedanaesterca, uz dva autogola.

Protiv Austrije su slavili 1-0 autogolom Maxa Webera, s Nizozemskom su odigrali 0-0, a protiv Poljske 1-1 uz Mbappéov pogodak s bijele točke. U osmini finala protiv Belgije je presudio autogol Jana Vertonghena, dok je četvrtfinalni ogled protiv Portugala završio bez golova, a "Les Bluesi" su bili bolji nakon izvođenja jedanaesteraca

"Ako vam se ne sviđa kako igramo, to je vaš problem," poručio je francuski napadač Ousmane Dembele koji smatra kako nije sve tako negativno.

"Stvaramo šanse, ali ih ne možemo realizirati. To je ono pozitivno," dodao je.

Idući francuski protivnik je Španjolska koja je na putu do polufinala upisala četiri pobjede unutar 90 minuta, te jednu nakon produžetaka uz 11-2 razliku pogodaka.

"Španjolska je najbolja momčad, bez sumnje. Momčadi Luisa de la Fuentea treba čestitati, a mi ćemo se boriti kao i uvijek," poručio je francuski strateg Didier Deschamps.

Linker
08. rujan 2024 01:41