JAVIER SORIANO Afp
REAKCIJE MEDIJA

Francuzi prozvali dva najveća krivca za poraz: ‘Totalno su podbacili, nekad je bio heroj, a sad je - nula‘

‘Yamal je sa 16 godina učinio 25-godišnjeg Mbappéa da izgleda poput veterana na ovom Euru‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. srpanj 2024. 09:57

‘Gorak kraj Eura, Francuska deklasirana‘, naslov je članka u uglednom francuskom dnevniku Le Monde.

Autor teksta napominje kako su Tricolori dosegnuli svoj limit i zasluženo izgubili od sjajne Španjolske.

‘‘Suparnici su zabijali autogolove, prolazili smo na penale, i počeli smo misliti da će nas uvijek nešto spasiti i zamaskirati slabosti igre naše reprezentacije. Ali ničeg takvog nije bilo u polufinalu, samo potvrda španjolske superiornosti u tjelesnoj svježini, bogatstvu igre i kolektivnoj zrelosti‘‘, stoji u komentaru prvog polufinala Europskog prvenstva.

Le Parisien piše kako Francuzi neće igrati u finalu kontinentalne smotre na svoj nacionalni praznik, 14. srpnja (Pad Bastille).

‘‘Francuska obrana bila je neprobojna protiv Depaya, Lewandowskog, Lukakua, Ronalda... Međutim, u utorak su Španjolci pokazali kolektivnu snagu te su sada favoriti za osvajanje Eura. Francuski veznjaci nisu igrali na svojoj uobičajenoj razini‘‘, ističe Le Parisien.

image

Kylian Mbappe i Antoine Griezmann

MIGUEL MEDINA Afp

List donosi i izjavu francuskog izbornika Didiera Deschampsa:

- Španjolska je vrlo dobra momčad i to su dokazali, iako smo mi poveli. Stvorili su nam poteškoće jer su bili superiorni u kontroli igre. Pokušavali smo do kraja, ali Španjolska je momčad koja je ostavila najbolji dojam na turniru i večeras je potvrdila sve svoje kvalitete – priznao je Deschamps.

L‘Equipe napominje kako će Francuzi žaliti za nekoliko propuštenih prilika, ali i za nedostatkom ofenzivne raznolikosti.

‘‘Deschampsovi igrači, osobito vezni, nisu se uspjeli probiti kroz crveni zid koji je stajao u sredini‘‘, piše L‘Equipe.

Le Figaro priznaje kako je Španjolska bila bolja u tehničkom i kreativnom smislu, briljantnija i s više talenta.

‘‘Yamal je sa 16 godina učinio 25-godišnjeg Mbappéa da izgleda poput veterana na ovom Euru‘‘, piše autor teksta i dodaje kako su Mbappé i Antoine Griezmann u potpunosti podbacili.

‘‘Mbappé je bio heroj 2022., ali nula u 2024. Španjolska zaslužuje finale, a Francuska zaslužuje ovaj poraz i ima o čemu razmišljati uoči Svjetskog prvenstva‘‘, poruka je lista Le Figaro.

Linker
22. kolovoz 2024 12:58