KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
INTERVJU KOJI JE ODJEKNUO

Kapetan Španjolske šokirao naciju uoči polufinala: ‘Možda napustim reprezentaciju. Da, plakao sam, evo i zašto‘

Morata smatra da ga se više poštuje van Španjolske nego u državi
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 19:07

Španjolsku reprezentaciju očekuje polufinale Europskog prvenstva. Zadnja prepreka prije finala im je Francuska, a susret se igra u utorak u 21 sat. Momčad predvodi kapetan Alvaro Morata, koji je postigao jedan pogodak na turniru, nažalost, protiv Hrvatske u prvom kolu skupine B.

Ipak, koliko god Španjolska igrala dobro i koliko se čine kao glavni favoriti za osvajanje, očito nisu svi zadovoljni i planiraju napustiti reprezentaciju nakon turnira, što je Morata dao naslutiti u intervjuu za španjolski El Mundo.

image
PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

- To je mogućnost o kojoj ne želim previše govoriti, ali je moguće. Nisam nesretan, ali mi je teško biti sretan u Španjolskoj, uvijek nešto izađe na površinu. Sretniji sam van države, ljudi me tamo poštuju, a u Španjolskoj nema respekta ni za koga, ni za što - započeo je, a onda dao jedan konkretan primjer:

- Rekli su da sam plakao jer sam dobio žuti karton, što nije istina. Plakao sam jer je momčad izborila polufinale, a ja sam kapetan. Nikad ne bih mogao kritizirati nekog jer plače zbog toga. Kritiziraju me, a ja bih amputirao ruku da osvojimo Euro. Ipak, trudim se uživati u ovom turniru, pogotovo jer su ovo možda moje zadnje utakmice za reprezentaciju. Svakim danom kraj je sve bliži i zato plačem, zato ću i plakati zbog čega god.

Nakratko se osvrnuo i na idućeg protivnika, Francusku:

- Oni su fizički najdominantnija momčad Europe, ali mi imamo taktički plan, neće biti sretni jer igraju protiv nas.

Linker
21. rujan 2024 13:50