KIRILL KUDRYAVTSEV Afp
KONTROVERZNA SITUACIJA

Koeman: Ovakve odluke uništavaju nogomet, a kriv je - VAR

‘Ne, jedanaesterac nije bio. Ne možemo tako prikazivati određene situacije‘
Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2024. 09:56

Ovakve odluke uništavaju nogomet, nije se trebao suditi jedanaesterac za Engleze, rekao je Ronald Koeman, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, nakon ispadanja s Europskog prvenstva.

Unatoč ranom vodstvu Nizozemska je na kraju poražena u Dortmundu, u polufinalu, od Engleske s 1-2. Pogodak odluke postigao je Ollie Watkins u 90. minuti, dok je ranije na 1-1 izjednačio Harry Kane pogodivši s bijele točke u 18. minuti. Taj trenutak prilično je naljutio Nizozemce.

- Dumfries je izbacio loptu, a kopačke su se dotaknule. Ne, jedanaesterac nije bio. Ne možemo tako prikazivati određene situacije, a za to je kriv VAR - rekao je nizozemski izbornik Koeman, a na tu se izjavu nadovezao nizozemski reprezentativac Virgil van Dijk.

>>SNIMKU POGLEDAJTE OVDJE<<

- Jedanaesterac je u jednom dijelu prelomio susret. Bilo bi bolje i ne želim puno govoriti o suđenju, ali mnoge su odluke tijekom susreta išle protiv nas - dodao je Van Dijk.

Nisu samo Nizozemci negirali jedanaesterac za Englesku, već su brojni engleski stručni komentatori, nekadašnji njihovi reprezentativci, bili mišljenja da se u tom trenutku pomoglo njihovoj momčadi.

- Igrač Nizozemske je prirodno ulazio blokirati udarac. Za mene to nije jedanaesterac. Čak štoviše, po meni je to sramotna odluka - osvrnuo se na tu situaciju Gary Neville.

Engleska je polufinalnom pobjedom 2-1 protiv Nizozemske izborila nedjeljni finalni susretu u Berlinu protiv Španjolske koja je s istih 2-1 bila bolja od Francuske. Englezi su se drugi put u nizu plasirali u finale EURA. Na posljednjem su poraženi u finalu od Italije nakon jedanaesteraca.

Linker
11. listopad 2024 10:12