PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
ZASLUŽENO ‘REŠETANJE‘

Mediji bez milosti za Engleze: ‘Trebali smo ići kući. Southgateu su zasad spasili posao‘

Sekunde su dijelile nogometni svijet od jedne od najvećih senzacija u povijesti Eura
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 21:36

Možemo li reći da su se provukli? Možda i možemo. Engleska nogometna reprezentacija uspjela je proći u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon produžetaka, pobijedili su Slovačku rezultatom 2:1.

Pogodak vrijedan izjednačenja škaricama je postigao Jude Bellingham u petoj minuti nadoknade, a Harry Kane je zabio u 91. za vodstvo Tri lava. Sekunde su dijelile nogometni svijet od najveće senzacije u povijesti natjecanja jer su Englezi prije početka turnira bili prvi favoriti za osvajanje prvenstva, ali nije došlo do toga.

Iako su prošli dalje, ovo nije Engleska koju njeni navijači žele gledati, a tamošnji mediji nisu ih štedjeli.

"Engleska je trebala produžetak da izbjegne sramotu protiv Slovačke. Veliki upitnici stoje nad njima", piše Mirror.

"Od agonije do ekstaze. Nakon 95 minuta sramote, Engleska je trebala ići kući, ali su se provukli do četvrtfinala. Do tada su bili odvratni", bez dlake na jeziku pišu novinari Suna.

"Možda će biti pitanja o taktici Engleza, ali ništa im se ne može reći kada u pitanje dođu strast i želja. Bellingham i Kane spasili su Tri Lava od sramotnog ispadanja minutu prije kraja", stoji na Daily Mailu.

"Engleska je iščupala pobjedu iz ralja poraza i došla do četvrtfinala Eura", piše Telegraph.

"Kraljevi povratka! Engleska je pošteđena poniženja na Euru jer su je Bellingham i Kane spasili. Možda su spasili i posao Southgateu...", piše talkSPORT.

"Jude Bellingham imao je genijalni trenutak i zadržao Englesku na Euru dok su preživjeli još jednu očajnu igru ​​i veliku strepnju da slave protiv Slovačke na dramatičan način i dođu do četvrtfinala. Engleska je bila nekoliko sekundi udaljena od neugodnog ispadanja u Gelsenkirchenu", stoji na BBC-u.

"Tko drugi? Bellingham i Kane spasili Englesku u dramatičnoj pobjedi nad Slovačkom u produžetku", piše Guardian.

Linker
30. lipanj 2024 21:39