Pepe

 JAVIER SORIANO Afp
NOVE LOŠE VIJESTI

Na Euru doživio totalni emotivni raspad, a sad ga se odrekao i klub: ‘Znali smo, to je bila javna tajna‘

Dva su razloga zašto čuveni stoper više nema adresu
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 09:51

Nitko nije doživio eliminaciju s Europskog prvenstva bolno kao Pepe. Nakon raspucavanja jedanaesteraca u dvoboju između Francuske i Portugala u osmini finala, iskusni stoper u potpunosti se raspao, suze su mu prelile lice, a Cristiano Ronaldo i ostatak suigrača nudili mu utješni zagrljaj.

Svjestan je Pepe da je vjerojatno odigrao posljednju utakmicu za Portugal, a sigurno posljednje veliko natjecanje, jer bilo bi pravo čudo da ga na terenu na Svjetskom prvenstvu 2026., kad će mu biti 43 godine. Kako bilo, sretnih vijesti za Pepea nema ni nakon njemačke smotre. Porto je u nedjelju objavio da neće produžiti ugovor s reprezentativnim stoperom i putem društvenih mreža ispisao oproštajne retke: "Njegova priča govori sama za sebe".

Španjolski AS uopće nije iznenađen raspletom, kažu da je Pepeov odlazak "bila javna tajna otkad je Villas-Boas sjeo na mjesto predsjednika jer novi čelnik ne vidi ga u projektu budući da planira pomladiti momčad". Drugi razlog, navodi isti medij, je činjenica da je Pepe bio blizak s prethodnim predsjednikom Pintom da Costom, koji bi mu sigurno ukazao povjerenje na još godinu dana.

Pepe je u portu odigrao 288 utakmica, postigao 17 golova i podigao 15 naslova. Njihove boje branio je u dva navrata - od 2004. do 2007., a zatim će u Real Madrid, da bi se vratio 2019. i odigrao još pet sezona u eliti.

Linker
30. kolovoz 2024 18:06