Didier Deschamps, Kylian Mbappé i Antoine Griezmann

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SUDAR U MÜNCHENU

Na pomolu velika promjena uoči spektakla: Deschamps će žrtvovati dokapetana i jednu od najvećih zvijezda

Izvjesno je da će se u sastav vratiti Rabiot, koji protiv Portugala nije igrao zbog žutih kartona
Piše: SNObjavljeno: 08. srpanj 2024. 07:34

Mjesto radnje bit će Allianz Arena u Münchenu, a spektakl počinje u utorak od 21 sat. Španjolska i Francuska prvi će gaziti daske polufinala Europskog prvenstva, a dvije će reprezentacije tako reprizirati finale Eura iz 1984., kada su Tricolori na domaćem terenu osvojili prvu kontinentalnu krunu.

Dok je La Roja na turniru u Njemačkoj postigla 11 pogodaka, Francuzi su zabili samo tri, odnosno, dvaput su im pomogli suparnički braniči s autogolom, a jedan pogodak Kylian Mbappé postigao je s bijele točke. S obzirom na mršav napadački učinak, nije tajna da Didier Deschamps skicira drugačije planove uoči bitke za finale, a prema pisanju L‘Equipea, francuski izbornik mogao bi žrtvovati jednu od svojih najvećih zvijezda.

Naime, izvjesno je da će mjesto u udarnoj postavi ponovno zauzeti Adrien Rabiot, koji nije igrao protiv Portugala u četvrtfinalu zbog akumuliranih žutih kartona, a u križaljci veznog reda bez prostora u sredini mogao bi ostati Antoine Griezmann. Dokapetan momčadi, 33-godišnji igrač Atlético Madrida, nije se istaknuo u prvih pet utakmica na Euru, kao niti ostatak francuske reprezentacije, a Deschamps želi "zabetonirati" sredinu protiv De La Fuenteova stroja.

Griezmann je s klupe krenuo i u utakmicu protiv Poljske, posljednju u skupini, dok su sredinu od prve minute držali Rabiot, N‘Golo Kanté i Aurélien Tchouaméni, a dvoboj je završio bez pobjednika (1-1).

Linker
26. kolovoz 2024 09:33