Slavlje Njemačke

 OZAN KOSE Afp
MEĐU OSAM NAJBOLJIH

Nijemci slave neočekivanog ‘saveznika‘ koji je novost Eura, oduševio ih i stoper: ‘Čovječe, kako je dobar‘

Takozvani ‘EKG‘ ponudio je Elfu situaciju koja će prelomiti utakmicu
Piše: SNObjavljeno: 30. lipanj 2024. 06:22

Reprezentacija Njemačke drugi je sudionik četvrtine finala Europskog prvenstva. Domaćini su 2:0 pobjedom nad Danskom zaradili mjesto među najboljih osam i nastavljaju sanjati o podizanju trofeja pred vlastitom publikom.

Pored svojih reprezentativaca, njemački mediji najviše hvale - tehnologiju. Takozvani "EKG", odnosno senzor koji mjeri intenzitet kontakta s loptom, pokazao se dobrim "saveznikom" Elfa. Inače, takva tehnologija predstavljena je na prošlom Svjetskom prvenstvu, a ovo je prvi put da ju gledamo i na Euru.

"Krivulja koja izgleda poput EKG-a pokazala je da je Andersen dirao loptu rukom, što je omogućilo sucu Oliveru da utvrdi situaciju i dosudi kazneni udarac u našu korist. EKG nam je donio pogodak!", stoji u objavi Bilda, koji je dobar dio igrača ocijenio odličnom dvojkom na skali od 1 do 5. Jasno, uzmite u obzir da je kod Nijemaca jedinica najbolja, a petica najlošija ocjena. Najviše ih je iznenadio David Raum na lijevom beku.

"Nismo ga ni očekivali u prvoj postavi pored Mittelstädta, a ubačajima je mučio Dance", piše Bild na ime braniča iz RB Leipziga.

Još su više oduševljeni Nicom Schlotterbeckom, koji je igrao na mjestu stopera.

"Čovječe, kako je bio odličan! Zabio je već nakon četiri minute, ali gol je, nažalost, poništen zbog prekršaja". No, asistirao je za 2:0 i dobio satisfakciju. Bacao se u svaki duel, zaslužuje dvojku", stoji u nastavku teksta.

U konačnici, Bild zaključuje da je utakmica u Dortmundu bila "prava ljetna bajka", a danski stoper Andersen "od junaka je postao tragičar", budući da je u 50. minuti slavio gol (poništen zbog zaleđa), a zatim igrao rukom i namjestio zicer Nijemcima.

Linker
30. lipanj 2024 06:25