Pepe

 JAVIER SORIANO Afp
NA ZALASKU KARIJERE

Očekivali smo suze Ronalda, ali CR7 je tješio suigrača. Pogledajte potpuni slom legende

Odigrao je još jednu nevjerojatnu utakmicu, ali nije bilo dovoljno za prolaz
Piše: SNObjavljeno: 06. srpanj 2024. 00:02

Diogo Costa ovoga puta nije bio čovjek s plaštom. Portugalski vratar propustio je zaustaviti svaki od pet penala Francuza u raspucavanju penala u četvrtfinalu Europskog prvenstva, doduše nije imao šanse ni kod jednog jer Tricolori su očito pomno izvježbali udarce s bijele točke.

Francuska ide među top četiri, a Navigatori se vraćaju kući. Posljednja je to bila šansa Cristianu Ronaldu da podigne kontinentalni trofej s Portugalom, morat će se zadovoljiti onim iz 2016., što je samo po sebi izvrstan doseg budući da njegova reprezentacija ni tada nije slovila za jednog od glavnih favorita, a imenima je bila slabija nego danas.

Možda smo očekivali da će Cristiano Ronaldo ponovo podlegnuti emocijama, da će arenu u Hamburgu napustiti uplakan, ali na kraju je to bio netko drugi. Képler Laveran Lima Ferreira, svima nam poznatiji kao Pepe, slomio se nakon što je Theo Hernandez realizirao presudni udarac s bijele točke i osigurao Tricolorima vizu za polufinale.

Stoperu Portugala 41 je godina, nema sumnje da mu je ovo zadnje veliko natjecanje za razliku od Ronalda, koji je početkom tjedna rekao tek da mu je ovo "zadnji Euro", što sugerira da će se potruditi upasti u sastav i za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

No, Pepe je dao svoje u reprezentativnom dresu, i ponovo je bio nevjerojatan. Čovjek je nogometni starac, a bespoštedno je trčao za francuskim brzincima, očistio šest opasnosti, blokirao dva udarca, osvojio tri duela (od šest) i poslao četiri od sedam dugih lopti. Način na koji je zaustavio Marcusa Thurama krajem regularnog dijela, premda ga je Francuz dvaput slomio u istom prodoru, zaista je nevjerojatan i vrijedan divljenja.

image

Pepe

JAVIER SORIANO Afp

image

Pepe

JAVIER SORIANO Afp

Pepe je uvijek bio iznimno požrtvovan, možda se neki sjećaju onih ružnih kadrova povraćanja nakon 120 odrađenih minuta protiv Francuske 2016. godine. Taj stoper dovodio je svoje tijelo do krajnjih granica, činio je to i u petak navečer, ali ovaj put neće dobiti nagradu. To ga je uništilo, pao je u zagrljaj Ronaldu, koji ga je tješio govoreći mu nešto na uho.

Međutim, za Pepea utjehe nema, kao ni nove šanse da se javi na velikom natjecanju...

image

Pepe

PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp

Linker
18. listopad 2024 05:55